MARKO PUPIĆ BAKRAČ: Zbog pljačke i provizije su se pumpale cijene radova na Višnjiku!

Gradski vijećnik Marko Pupić Bakrać oglasio se priopćenjem za medije koje objavljujemo u cijelosti:

“Izvješće revizije za Š.R.C Višnjik potvrdilo je da se potrošilo van svih normi i neracionalno zaduživalo. Napokon se o pogubnom izvješću oglasio i Božidar Kalmeta. Eto potrošilo se više zbog energane i bazena a sve je to napravljeno radi građana a posebno djece koja koriste dvorane i bazen.
Naravno da to nije razlog što je cijena koštanja skočila gotovo 3,5 puta sa 140 milijuna kuna na 483 milijuna kuna. Kao što ni dodatni troškovi nisu razlog što je cijena brze ceste Gaženica-Zadar čvor 2 skočila sa 190 milijuna kuna (prvotna procjena gradnje samog Zdravka Livakovića) na preko 600 milijuna kuna. Kako su procijenili stručnjaci šteta u cestogradnji što od lopovluka što od nepovoljnih kredita iznosi 10-12 milijardi kuna. Kako se prilikom izgradnje autoceste prikazivalo građenje nepostojećih odmorišta, kako su se višekratno prebojavali tuneli… tako su se i na izgradnji Š.R.C Višnjika prikazivale i isplaćivale nepostojeće situacije, odnosno radovi koji nisu izvršeni te su se višestruko preplaćivali radovi koji su izvršeni.Kvalitetna građevinska revizija imala bi jednako poguban nalaz kao i ova financijska.
Dakle razlozi pumpanja cijena na Višnjiku nastali su kao i u HAC-u, kao i svugdje zbog pljačke i zločinačkog udruživanja.
Kada smo upozoravali na kriminal u NK Zadru onda su nas razni dušebrižnici među kojima i gradonačelnik proglašavali rušiteljima kluba u kojem trenira 700 djece. Sada se koriste iste metode. Kriminal se pokušava sakriti iza navodnog interesa djece , građana, grada…
Pljačka gradskog proračuna, državnog proračuna, bilo koja pljačka može biti isključivo u interesu onih koji su je izvršili, nama i našoj djeci samo na štetu.

Nedavno sam u razgovoru sa prijateljem policajcem postavio pitanje: pa dobro kada će prestati, kada će im jednom više biti dosta?
Njegov odgovor je glasio: to su zločinački umovi.

U toj jednoj kratkoj rečenici sve je rečeno. Zločinački umovi funkcioniraju na način da stalno kuju zločinačke podhvate. Sa kriminalnim aktivnostima neće prestati dok ne budu fizički onemogućeni, maknuti iz centara moći i odlučivanja, na ovaj ili onaj način.

Teško je očekivati da će takvo što napraviti njihova matična stranka HDZ. Jedva su čekali da se riješe poštenog čovjeka i intelektualca par excellence Drage Prgometa. Na vrh im isplivavaju falsifikatori, ljudi pod istragama i optužnicama. Osim karekterniog deficita i intelektualno su podkapacitirani za vođenje politike na visokim razinama. Bilo što pozitivno i smisleno od takvih je nemoguće očekivati.

I za kraj u javnosti je izašla informacija da dubinsko snimanje KK Zadar radi eventualne kupovine vrše Turci i Talijani. Zašto baš Turci i Talijani ? Da li je njihov interes za klub zbog toga što su ljubitelji sporta ili ima političku pozadinu s obzirom na pretenzije i uticaj koji su imali na ovom područiju u povijesti ?

O tome nekom drugom prilikom, a Vama na razmišljanje.”

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra
Marko Pupić-Bakrač