Marko Vučetić i koalicija poručuju: ‘U ovu nedjelju se rađa Zadar, rađa se Grad!’

Drage sugrađanke, dragi sugrađani,

građani nisu oni koji nezainteresirano žive u nekom gradu, lišeni želje da grad osjećaju, da o njemu skrbe, da ga razvijaju ili, jednostavno rečeno, da ga rađaju. Da, građani su ti koji rađaju grad za one do kojih im je stalo, a to su oni u koje se zaljubljujemo, s kojima prijateljujemo, koje roditeljskom brigom odgajamo, kao i oni kojima u starosti pomažemo jer su i oni za nas i zbog nas rodili ovaj Grad.

U ovo nedjelju se rađa Zadar, u ovu nedjelju se rađa Grad. Ovu nedjelju, dakle, imamo priliku postati zainteresirani i brižni roditelji Grada koji ulazi u novu epohu. Hoće li u novoj epohi Zadar ostati stranačka utvrda ili postati mjesto sretnog, uključivog i slobodnog javnog života, ovisi o nama i o našoj volji. Hoće li Zadar biti ponosan dalmatinski, hrvatski i mediteranski grad ili će ostati zarobljeni spomenik u funkciji jedne stranke, ovisi o našoj volji da Zadar najprije pretvorimo u zadarski Zadar. Jedino zadarski Zadar može biti dalmatinski, hrvatski i mediteranski, jedino zadarski Zadar može biti svjetski Zadar. Zadarski Zadar ne rađaju stranke, njega rađaju Zadranke i Zadrani, i to na izborima. Gradu trebaju ideje, a ne posluh, Gradu trebaju slobodni ljudi, a ne podržavatelji režimske svijesti utvrde.Našem Gradu treba sloboda. Upravo to biramo ovu nedjelju. Biramo između Zadra posluha i Zadra slobode.

Istina je da Zadar pamti dvije prevare koje su prošle nekažnjeno, koje se pretvorene u sramotni uspjeh prevaranata, ali na ovim izborima imamo priliku takve vratiti na njihove početne pozicije, imamo ih priliku kazniti i suočiti s posljedicama njihove prevare.

U demokraciji ne postoji jača snaga od slobodnih građana. U našem, zadarskom javnom životu ne postoji poticajnija sredina za život od slobodnog Grada. Slobodni građani srcem rađaju Grad, srcem uživaju u Gradu, srcem skrbe o Gradu i srcem glasuju za Grad. Grad Zadar u novoj epohi postepidemijskog svijeta treba, snagom srca Zadranki i Zadrana, postati grad parkova, vrtića, škola, nogostupa, parkirališta, poduzetništva, obrtništva, socijalnih programa, inovacija, odnosno treba postati grad radosnog i sretnog života. Takav Grad nikoga ne izopćava i svakome se raduje, takav Grad je solidaran Grad.

Drage sugrađanke i sugrađani, ne propustimo u nedjelju, na biralištima, roditi naš Zadar, slobodan i sretan Grad u novoj epohi!

Vaš Marko Vučetić i koalicija Srcem za Zadar

Sponzorirani članak

VIDEO – YOUTUBE

https://www.dropbox.com/sh/y2b9hihdjuh57nt/AABno7GFGjHMI7NOw300jVuKa?dl=0