Marko Vučetić izabran za predsjednika Gradskog vijeća Grada Zadra Marko Vučetić izabran za predsjednika Gradskog vijeća Grada Zadra
Na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra, koja je započela jutros u 9 sati, za predsjednika je izabran Marko Vučetić, bivši kandidat za gradonačelnika... Marko Vučetić izabran za predsjednika Gradskog vijeća Grada Zadra

Na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra, koja je započela jutros u 9 sati, za predsjednika je izabran Marko Vučetić, bivši kandidat za gradonačelnika koalicije “Srcem za Zadar”.

Nezavisna lista Enia Meštrovića predložila je Marka Vučetića, a SDP Danijela Radetu.

Evo što je Enio Meštrović poručio s govornice:

“Budući da nas otpočetka stavljaju lijevo i desno a moji ljudi stavljeni su pred zid, neću to dopustiti. Smatramo da je najbolje rješenje da s jedne strane imamo gradonačelnika Dukića a s druge predsjednika GV-a iz oporbe. Nismo antiHDZ niti antiSDP. A mi ćemo biti korektori vlasti. Ako ćeš govoriti da ćemo imati negativnu energiju, zaj*** si se. Sve što ovdje ide bit će transparentno i ide pred građane. Stani ovdje, radi ovdje i vodi sjednicu. Pametniji si od nas, ja sam glup za ovo.” – obrazložio je Meštrović.

HDZ je predložio Bruna Milina za predsjednika Gradskog vijeća.

Nakon toga, Danijel Radeta je odustao od svoje kandidature, a I HDZ je povukao svog kandidata.

Tako je jedini kandidat ostao Marko Vučetić.

Za njega su glasovali vijećnici SDP-a i Nezavisne liste Enija Meštrovića. Dobio je 15 glasova, a 12 ih je bilo suzdržano.

Vučetić je najavio konstruktivan rad i zahvalio na ukazanom povjerenju.

Za dopredsjednike su izabrani nezavisni Enio Meštrović i HDZ-ov Bruno Milin.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.