Martin Baričević novi je predsjednik Udruge općina Republike Hrvatske

Apsolutnom većinom okupljenih hrvatskih općinskih načelnika Martin Baričević izabran je za novog predsjednika Udruge općina u RH (UORH).

Baričević (HDZ) je općinski načelnik Jasenica u Zadarskoj županiji, a na izbornoj skupštini izabran je apsolutnom većinom okupljenih načelnika općina iz cijele Hrvatske na novu funkciju, izvijestio je T-portal.

Prioritet u radu će mu biti, kako je istaknuo, kao prvog među jednakim u okviru Upravnog odbora koji broji 20 članova, skrb o interesima lokalne samouprave.

‘Kao što je svima poznato, Hrvatska je jedna od najcentraliziranijih država u Europi, a za tako nešto više nema potrebe. Količina decentralizacije mjeri se gospodarskim uspjesima i unaprjeđenjem demokratičnosti i to će biti okvir unutar kojeg ćemo djelovati’, poručio je Baričević napominjući kako će zagovarati  fiskalnu i decentralizaciju ovlasti te u tim aktivnostima nastojati angažirati sva znanja i kapacitete koje imaju unutar udruge, ali i u općinama.

Podsjetimo, Baričević je poznat kao uspješan načelnik koji je preporodio svoju općinu i od zaostale i devastirane pretvorio je u sređenu i turistički atraktivnu destinaciju.

 

Skupština Udruge općina
Skupština Udruge općina

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Udruga općina u RH