Maškare u Privlaci; Uživala i djeca i odrasli, a skupljalo se i za liječenje bolesne curice

Dobre zabave, pjesme i plesa nije nedostajalo u Privlaci, gdje su u organizaciji Općine Privalaka, Turističke zajednice, Dječjeg vrtića Sabunić i Udruge Šijavoga održane maškare za velike i male. Djeca vrtićke i niže školske dobi uljepšali su u jutarnjim satima, na malom karnevaliću prostor šatora svojim šarenim maskama, a i ove godine pokazali su iznimnu kreativnost i originalnost maskama iz kućne radinosti. Male Privlačanke i Privlačanci na jedan dan su tako postali vile, vještice, policajci, majstori, rokeri, gusari, razno razni likovi iz priča, bajki i filmova.Prema riječima ravnateljice vrtića Jasminke Barić, djeca su uživala u zabavnom programu pantomimičara Mr. Frantica koji je svojom vještinom preobrazbe iz minute u minutu održavao interes i veselo raspoloženje djece, imitirajuću bez riječi slikare, glazbenike, mađioničare i filmske zvijezde, a nakon predstave uslijedio je izbor najboljih maski.

Izbor najboljih maski, nije bio nimalo lak, a tu su Mr. Franticu pomogle odgojiteljice iz našeg vrtića. Izvođač Mr. Frantic proglasio je sve maske glavnima, a onim najposebnijima išla je posebna nagrada za trud i originalnost, istaknula je Barić, dodavši kako je najposebniju masku imao roker od dvije godine te šišmiš, dok su najposebnije grupne maske bile Maša i medo te opasni gusari. Ni drugi, mali sudionici maškara kući nisu otišli praznih ruku.


Ostale male maškarice su na kraju programa odabrale poklon iz ponuđenih kutija prepunih slatkiša, igračaka i grickalica, naglasila je ravnateljica vrtića.

U večernjim satima, održana je zabava za one malo starije, koji su mogli uživati u koncertu Zaratino benda. Ni u tom dijelu programa nije nedostajalo raznoraznih maski, a događaj je imao i humanitarni karakter – prikupljale su se donacije za djevojčicu Lavu kojoj je potreban lijek od 2,4 milijuna eura. Program su posebno začinile gošće iz susjednog Nina, Male čarobnice, koje su svojim nastupom oduševile mnogobrojnu publiku. Organizatori su se pobrinuli da se i u ovom dijelu programa prigodno nagrade najbolje maske. Prvo mjesto osvojila je ekipa Let3, prikazujući nedavni nastup na Dori s pjesmom ŠĆ, drugo mjesto osvojili su Škorpioni, a treće Arapi. Četvrto mjesto pripalo je ekipi Squid game, a peto Nesvrstanima. Za najbolju pojedinačnu masku proglašena je ona Elvisa Presleya. Program je nastavljen do dugo u noć uz spizu i dobru kapljicu vrijednih privlačkih domaćina.

Foto: Davor Strenja