Maskenbal prica u Parku prirode Vransko jezero

Povodom obilježavanja Svjetskog dana močvarnih staništa 2016. godine održan je 4. po redu Maskenbal ptica –likovno-pokladno natjecanje u organizaciji Javne ustanove Parka prirode Vransko jezero.
U ovogodišnjem maskenbalu sudjelovali su učenici područnih škola Vrgada, Radašinovci, Raštane Gornje, Banjevci, Tkon te osnovnih škola Sv. Filip i Jakov i Stankovci.
Učenici su na nastavi izradili maske ptica močvarica kao što su liska, čaplja danguba, ćubasti gnjurac, žuta čaplja, vivak i brojne druge vrste. Djelatnici Javne ustanove Parka prirode Vransko jezero su u školama održali interaktivno predavanje o pticama močvaricama Vranskog jezera i važnim ulogama močvare a učenici su izrazili koju vrijednost Vransko jezero ima za njih.
Zamaskirani učenici su nagrađeni edukativnim poklonima, plakatom ptica močvarica i ptica selica kojima su ukrasili svoje učionice te „bookmarkerima“ na kojima su fotografije ptica Vranskog jezera.
Osim što su naučili raspoznavati ptice Vranskog jezera, učenici su se i dobro zabavili a neki su i zaplesali pod maskama!