Mate Lukić (HSP): Ako je HDZ u koaliciji s SDSS-om, ne želimo više biti njen dio! Mate Lukić (HSP): Ako je HDZ u koaliciji s SDSS-om, ne želimo više biti njen dio!
Predsjednik Županijskoj odbora HSP-a Zadarske županije, Mate Lukić, poslao je priopćenje koje objavljujemo u cijelosti. “Za sve one koji nasjedaju na plaćene članke par... Mate Lukić (HSP): Ako je HDZ u koaliciji s SDSS-om, ne želimo više biti njen dio!

Predsjednik Županijskoj odbora HSP-a Zadarske županije, Mate Lukić, poslao je priopćenje koje objavljujemo u cijelosti.

“Za sve one koji nasjedaju na plaćene članke par portala nikakva koalicija ne postoji s predstavnicom nacionalne manjine.
Na jučerašnjoj skupštini odlučujuća točka bi prošla i bez dotične.
Uz dužno poštovanje prema svim nacionalnim i časnim manjinama u RH. Njihov je izbor hoće li ili neće podržavati većinu i to nas ne zanima.

Nadnevka 23.listopada 2021 godine, na telefonskoj sjednici predsjednistva HSP-a, a u svezi zadnjih događaja u Skupštini Zadarske županije, donijeti su slijedeći zaključci:

  • HSP će uputiti HDZ-u upit o statusu SDSS-a u Skupštini ZŽ, to jest, je li SDSS u koaliciji s HDZ-om.
    Podsjećamo kako je vijećnica SDSS-a, koja je glasovala za vladajuću većinu, u Skupštinu ušla na dodatnim manjinskim izborima, te u koalicijskim pregovorima, SDSS nije bio uključen.
    Ukoliko SDSS ulazi u vladajuću koaliciju u Skupštini ZŽ, odluka je predsjedništva HSP-a, da HSP izlazi iz koalicije, jer ni u kom slučaju nismo spremni biti u koaliciji, niti bilo kakvom partnerstvu s strankom koju je osnovao ratni zločinac, s što SDSS zasigurno jest!