Mate Lukić ogorčen zbog skladištenja 78 tona otpada iz Rijeke na Sinjoretovu Mate Lukić ogorčen zbog skladištenja 78 tona otpada iz Rijeke na Sinjoretovu
Gradski vijećnik Mate Lukić ogorčen je zbog saznanja da je 78 tona azbestnog otpada s Titova broda Galeb uskladišteno na Sinjoretovu. Temu o tome... Mate Lukić ogorčen zbog skladištenja 78 tona otpada iz Rijeke na Sinjoretovu

Gradski vijećnik Mate Lukić ogorčen je zbog saznanja da je 78 tona azbestnog otpada s Titova broda Galeb uskladišteno na Sinjoretovu.

Temu o tome načeo je vijećnik Mladen Malta na Gradskom vijeću, a nakon višednevnih upita medija, tvrdnji iz tvrtke Čistoća da nije uskladišten u Diklu, saznalo se da se otpad ipak nalazi u Zadru. Tvrtka Odlagalište sirovina, čiji prokurist Miho Zrnić Marinović je to pokušao zatajiti, ipak je uskladištila otpad u našem gradu.

Tim povodom kratkim priopćenjem oglasio se gradski vijećnik zadarskog NHR-a Mate Lukić koji traži odgovore na pitanja:

“Iako je prokurist iste tvrtke tvrdio da otpad nije uskladišten u Zadru, nakon što je Inspektorat napravio nadzor nad lokacijom u Zadru u Sinjoretovu isti prokurist priznaje da je otpad ovdje za jedan dnevni list.
Dakle nalazi se na Sinjoretovu u Zadru. Postavlja se pitanje zašto se lagalo? I koliko je isti otpad štetan pošto ga deponij na Diklu i da želi ne može primiti.”