Mate Lukić platio dug od 2 kune koje je ministar Beroš ostao dužan kafiću u Zadru

Nakon što je ministar zdravstva Vili Beroš alarmirao nadležne i prijavio kako je došao u kafić na Narodnom trgu u Zadru gdje mu je kavu poslužila konobarica bez maske, nakon čega je demonstrativno otišao, gosti kafića ispričali su kako je ministar ostao dužan, odnosno da nije u potpunosti podmirio račun.

Račun za dvije kave iznosio je 22 kune, a on je na stol bacio 20 kuna.

Nakon što je ministar izvijestio šefa Stožera civilne zaštite Zadarske županije, Šimu Vickovića, o tome što je doživio, na teren su izašli članovi Civilne zaštite koje je predvodio zapovjednik Mate Lukić.

Evo što je o tome kazao:

“Obavili smo nadzor, osoblje ugostiteljskog objekta nosilo je maske, a djelatnica koja je poslužila ministra ima urednu liječničku dokumentaciju da zbog zdravstvenih razloga ne treba nositi masku. Ima respiratorne probleme. Ostalih pet djelatnika poštivalo je epidemiološke mjere.” – kazao je Lukić.

U kafiću je vladala ugodna atmosfera, kritike ministra Beroša nisu ih previše pogodile, a kako su nam kazali gosti kafića, Mate Lukić je želio podmiriti iznos od 2 kune koje su ministar i njegova supruga ostali dužni. Ostavio im je i napojnicu.

Lukić je potvrdio da je podmirio račun.

“Istina je, platio sam preostale dvije kune i ostavio napojnicu umjesto ministra. Ostao je dužan, pa su konobarice bile u strahu da će ih kazniti inspekcija.” – poručio je Lukić.

Podsjetimo, ministar je o svom iskustvu u Zadru objavio i status na Twitteru.