MEĐUNARODNI TRIATLON Kristina Skroče osvojila zlato, Jakopo Butturini srebro MEĐUNARODNI TRIATLON Kristina Skroče osvojila zlato, Jakopo Butturini srebro
U subotu 30. travnja u organizaciji Grada Korčule, TK Split i Palače Lešić Dimitri šesto međunarodno triatlon natjecanje otvorio je korčulanski gradonačelnik Andrija Fabris... MEĐUNARODNI TRIATLON Kristina Skroče osvojila zlato, Jakopo Butturini srebro

U subotu 30. travnja u organizaciji Grada Korčule, TK Split i Palače Lešić Dimitri šesto međunarodno triatlon natjecanje otvorio je korčulanski gradonačelnik Andrija Fabris izrazivši zadovoljstvo što je triatlon postao svjetskog značaja, koji nosi simbolični naziv Izazov Marka Pola, a stotinjak natjecatelja iz 11 zemalja ( Albanija, BiH, Hrvatska, Italija, Mađarska, Makedonija, Crna Gora, Slovenija, Srbija, Švedska i SAD) se ugodno osjećalo u gradu domaćinu Korčuli.

Triatloncima, željnim visokih rezultata, vrijeme je bilo naklonjeno, i kako su kazali zavjetrina i toplo more su potvrdili višegodišnji naum organizatora da Korčula otvara hrvatsku triatlonsku sezonu.

Sveukupni pobjednici korčulanskog triatlona (1500m plivanje + 40km bicikle + 10km trčanje) su: Željka Šaban- Miličić TK “Swibir” u ženskoj 2:12:51sec kategoriji. Ognjen Stojanović iz Srbije TK “Petar Zrinski” u muškoj 1:50:28sec kategoriji.

Triatlonac Jakopo Butturini član Triatlon kluba Zadar bio je srebrni 1:51:09sec
U sprint Triatlonu (750m plivanje + 20 kmbicikl + 5km trčanje) pobjednici su: Kristina Skroče (TK Zadar ) u ženskoj i u muškoj Žan Smoje ( TK Split).

– Imamo olimpijsko srebro u muškoj i zlato u sprint triatlon ženskoj konkurenciji na prvom triatlonu ove sezone! Evo sad i u Zadru imamo vrhunskog mladog elite triatlonca Jakopa iz Verone koji nastupa za Triatlon klub Zadar a koji će uskoro postati Državljanin RH. Mozemo se pohvaliti da klub od ove godine osim elite i age grupe ima svoje najmlade članove, na kojih smo jako ponosni, koji ce ove godine po prvi puta nastupati na par ovogodišnjih utrka, jer se najmlađi tome i vesele da osjete kako je to biti trijatlonac. Povratne informacije od nasih sportaša su pozitivne jer nam djeca treniraju tri sporta i uvjek im je veselo jer svaki sport je za sebe zamimljiv. Djeca se mogu upisati tokom cijele godine i uvijek se mogu se priključiti nasem programu, važna je samo dobra volja, kazao je predsjednik kluba Ivan Gobin.

Ove godine je Tk Zadar povećao broj čanova, licencirano je ukupno 40 natjecatelja-ica, 17 djece početnika i 23 odraslih triatlonaca to pokazuje da je trijatlon vec duže vrijeme zanimljiv djeci i odraslima i da je pristupačan svima koji žele novi izazov. Za sve koji žele trenirati tri sporta, trčanje, plivanje i biciklu, Tk Zadar je tu već 7 godinu, sa ponosom možemo se pohvaliti da klub ide u dobrom smjeru i da naše vrijeme tek dolazi.Ove sezonu pratimo sve utrke u Hrvatskoj a glavne utrke su 22.05.2016. u Austriji ST Polten half ironman i 05.06.2016. Punta Skala, Petrčane Prvenstvo Hrvatske u dugom triatlonu ( half ironman) a za kraj sezone 9mj imamo iznenađenje! Almere – Amsterdam – ironman (3,8km plivanje + 180km bicikla + 42km trčanje).

– Početak sezone, vrhunski rezultat, jako sam zadovoljan, u Zadru sam se spremao za sezonu i evo rezultat pokazuje formu. Na utrci sam od početka na plivanju išao naprijed uz Ognjena 1500m sam isplivalivao prvi za 17:13min. Biciklistička dionica 40km vozila se uz more po zahtjevnoj cesti s puno zavoja i malih hupsera – uzbrdica, prosjek 40kmh vrijeme 1:00:21sec. I zadnje trčanje 10km s ukupnim usponom 150m koje sam otrčao za 32:54min to je tom, kazao je Jakopo Butturini.