Milanović u Zemuniku na svečanosti dodjele letačkog znaka pilotima HRZ Milanović u Zemuniku na svečanosti dodjele letačkog znaka pilotima HRZ
Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na svečanosti dodjele letačkog znaka pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva kadetima... Milanović u Zemuniku na svečanosti dodjele letačkog znaka pilotima HRZ

Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na svečanosti dodjele letačkog znaka pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva kadetima 24. naraštaja vojnih pilota u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku. Osmorici vojnih pilota dodijeljen je letački znak pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

U obraćanju Predsjednik Republike proučio je da bi država trebala Hrvatsko ratno zrakoplovstvo opskrbiti nečim modernijim i novijim, dodavši da je ovo što trenutno imamo dalo svoje. Rekao je kako je svaki zapovjednik velik onoliko koliko čuva svoje ljude, brine o njima i “ne tretira ih kao topovsko meso”.

„Dignemo li to na razinu države, naša država bi trebala, vjerujem da hoće, uložiti sredstava i naprosto opskrbiti HRZ nečim modernijim, novijim, jer je ovo što trenutno imamo dalo svoje, izvršilo je određenu veliku povijesnu misiju prije više od 20 godina”, poručio je Predsjednik.

Znamo, dodao je, i kako se dolazilo do te opskrbe, pa je vrijeme za novo vrijeme. “A to košta, ali država i narod koji znaju što imaju i znaju čuvati svoje vrijednosti neće se takvih troškova bojati i u njih će ulaziti“, rekao je predsjednik Milanović.

Naglasio je posebnost toga kada si letač. “Malo nas je i moramo više ulagati u sebe i moramo paziti da ne gubimo ljude”, kazao je i dodao da  namjerno koristi riječ “letač” jer mu znači puno više od riječi “pilot”.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.