MILE FABIJAN: Hvala Bogu da nismo odgovorni za prometne nesreće!

Polugodišnji izvještaj o izvršenju financijskoga plana Županijske uprave za ceste Zadarske županije podnio je ravnatelj Mile Fabijan.

On je naglasio kako je situacija bila uistinu teška, te da su jedva izvršili svoje obveze.

“Ukupno smanjenje prihoda za posljednje četiri godine bit će 40 posto, a cijene proizvoda su rasle. Dolazi u pitanje izvršavanje obveza Županijske uprave za ceste. Postoje zakonski propisi koje obveze imamo, a mi to nismo u stanju realizirati. Hvala Bogu da je turistička sezona prošla bez težih prometnih nesreća i što nije bilo nesreća za koje smo odgovorni.” – kazao je Mile Fabijan dodajući kako su se unatoč svim problemima trudili odraditi maksimum kako bi građani što manje osjetili ove probleme.

“Usprkos enormno smanjenom prihodu, mi smo selektirali ceste za održavanje, te pripremili ceste bitne i za turistički sezonu. Nismo mogli ni metar ceste napraviti, mi nismo ugradili novi sloj ceste. Samo smo izvršavali popravke. Unatoč svemu, ostvarili smo pozitivan rezultat, a vjerujemo da će tako biti i u buduće. Naglasio nih da je funkcioniranje Županijske uprave za ceste otežano jer od 1. siječnja 2003. godine nisu povećani prihodi” – istaknuo je Fabijan.