Miljenko Marić nositelj liste Stranke hrvatskog zajedništva za Euro parlament Miljenko Marić nositelj liste Stranke hrvatskog zajedništva za Euro parlament
Stranka hrvatskog zajedništva – SHZ na izbore za EU parlament izlazi samostalno. Nositelj liste SHZ-a za EU parlament je predsjednik SHZ-a  mr.sc. Miljenko Marić, dipl.iur., a na... Miljenko Marić nositelj liste Stranke hrvatskog zajedništva za Euro parlament

Stranka hrvatskog zajedništva – SHZ na izbore za EU parlament izlazi samostalno.

Nositelj liste SHZ-a za EU parlament je predsjednik SHZ-a  mr.scMiljenko Marić, dipl.iur., a na listi su još Čedo Alić, Sanja Vukelić, Petra Antunović, Ljiljana Draženović, Nikola Šimić, Ljubica Gebhard, Anđelko Kardum, Karmen Fišer, Goran Marinović, Ljubo Gašpar i Gašpar Bilić.

SHZ će listom za EU parlament vratili ljudima samopouzdanje da ne prolaze samo kandidati HDZ-a i SDP-a čije su posljedice vladanja u Hrvatskoj opadanje nataliteta, neobrađena polja, uništenje industrijske proizvodnje, neproglašenje Gospodarskog pojasa RH, iseljavanje mladih iz Hrvatske i destimuliranje Hrvata u emigraciji za povratak u domovinu. Programe po kojima su izabrani nisu ispunili, a već sada imaju iste kandidate i za predstojeće izbore. Hoće i dalje nagrade za neuspjehe i u sljedećem mandatu. Očekujemo da će hrvatski građani konačno promijeniti dosadašnju praksu glasovanja za «velike» stranke i da će nam dati svoj glas, a time i šansu da pokažemo što znamo i možemo.

PROGRAMSKE SMJERNICE  SHZ-a ZA EU PARLAMENT

1.   Učinkovito povlačenje sredstava iz EU fondova čime bi se zaustavilo iseljavanje iz Hrvatske. Hrvatska  je jedna od najgorih članica EU po iskorištenju ponuđenog novca iz EU fondova.

2.   Zalagati ćemo se za blokiranje Srbije da postane punopravna članica EU, dok ne plati ratnu odštetufizičkim i pravnim osobama u Hrvatskoj zbog srpske agresije na Republiku Hrvatsku. Ratnom štetom smatra se imovinska i neimovinska, posredna i neposredna šteta zbog srpske agresije na Hrvatsku, a naročito šteta učinjena tjelesnom integritetu, životu i zdravlju ljudi, slobodi i časti, imovini (pokretnoj i nepokretnoj), ratni rashodi, gubitak nacionalnog dohotka, gubitak nacionalnog bogatstva, šteta po okoliš i sve druge vrste šteta.

3.   Da EU zabrani rad udruga u Italiji, članici EU, čiji su ciljevi svojatanje hrvatskog teritorja („Slobodna općina Zadar u izgnanstvu“…, i dr.). Vidljivo je da im je meta hrvatski teritorij, jer to potvrđuje njihovo ponašanje, kao što je nedavni govor predsjednika Europskog parlamenta Antonija Tajanija kojim svojata hrvatsku Istru i hrvatsku Dalmaciju.

4.   Zalagat ćemo se da EU institucije primoraju OTP banku da isplati osnivačeDalmatinske banke d.d.Isplaćen je samo jedan osnivač od 140, odnosno dioničar „Bagat precizna mehanika“, a ostali nitko. Navedeni osnivači (kompletna zadarska privreda) su manje više svi uništeni, odnosno otišli su stečaj, a banka se obogatila.

5.   Zalagat ćmo se protiv protiv diskriminacije hrvatskog jezika u radu Europskog parlamenta. Kao što je poznato u EP nisu osiguraniuvjeti za cjelovitu prevoditeljsku uslugu na hrvatskom jeziku, jedinom službenom jeziku u RH i jednom od službenih jezika EU-a.

6.   Zalagat ćemo da se ukine diskriminacija za hrvatske građanekojima još nije dopušten slobodan ulazak na tržište rada u Švicarskoj. Hrvatska je jedina članica Europske unije čijim građanima još uvijek nije dopušten slobodan ulazak na tržište rada u Švicarskoj.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.