Miljenko Marić predvodi listu Stranke hrvatskog zajedništva u 9. izbornoj jedinici 

Glavne programske smjernice su sljedeće:

1.     Osnivanje Ministarstva dijaspore. Republika Hrvatska je jedina država u svijetu s više svojih žitelja u dijaspori nego u domovini, a nema Ministarstvo za dijasporu. Hrvatska posjeduje neospornu prednost koja može igrati ključnu ulogu u rješavanju demografskih pitanja – svoje iseljeništvo. S četiri milijuna Hrvata raspršenih diljem svijeta, raspoloživo bogatstvo u obliku ljudskih resursa, obogaćenih znanjem, iskustvom i kapitalom, iznimno je veliko. Najveće je zlo što su raselili hrvatski narod. Raseljeni narod je izgubljeni narod. Tko god je da sada sudjelovao u vlasti u Hrvatskoj ne bih trebao dobiti niti jedan glas jer je odgovoran pred Bogom i narodom što je raselio hrvatski narod

2.     Obnova poljoprivredne proizvodnje. Vratit ćemo potpore za ukupno 2652 obiteljska poljoprivredna gospodarstva u Hrvatskoj, koja su ostala bez potpore za 2023. godinu, a koji su uredno podnijeli zahtjev za potporu i imali su najmanje 1 hektar obradive  poljoprivredne kulture.

3.     Obnova tvorničke proizvodnje. Mladi se iseljavaju i ne mogu se zadržati u Hrvatskoj, a jedan od razloga jer nema industrije. Stranka hrvatskog zajedništva ima rješenje, okrenuti se proizvodnji. Radom i znanjem obnoviti ćemo tvorničku proizvodnju.

4.     Da CERP isplati radnicima otplaćene dionice u pretvorbi i privatizaciji i da otkaže ugovore sa mađarskim investitorima koji nisu obnovili primoštenske hotele.