MILORAD PUPOVAC: Srbi su izloženi govoru mržnje i netoleranciji!

U 11 sati u prostorijama Srpskog narodnog vijeća predstavljen je novi broj Biltena Srpskog narodnog vijeća (SNV), u kojemu SNV navodi primjere napada, prijetnji, uništavanja privatne imovine ili imovine u vlasništvu srpskih institucija te izjave javnih osoba koje, kako ocjenjuju, sadrže govor mržnje i pozivaju na netoleranciju prema Srbima.

Prikupljene podatke, uzroke i posljedice sve prisutnije netolerancije u društvu predstavili suMilorad Pupovac, predsjednik SNV-a, i Tamara Opačić, autorica Biltena.

Pupovac je istaknuo kako policija i Državno odvjetništvo toleriraju govor mržnje, te nasilje motivirano na nacionalnoj osnovi. Naglasio je da je obnovljena politika straha, a da je slučaj napada na riječkog intendanta Olivera Frljića najbolji primjer. Najavio je kako će se danas sastati i s premijerom Oreškovićem te ga upoznati s problemom nasilja nad manjinama.

‘Obnovljena je politika proizvodnje straha. Slučaj Olivera Frljića je najjasniji je mogući primjer toga. Institucije nažalost toleriraju jer je to tijesno povezano s djelovanjem pojedinih političkih grupacija’, rekao je Pupovac.

(Hina/D.M.)