Ministar Butković na konferenciji o nautičkom turizmu u Zadru Ministar Butković na konferenciji o nautičkom turizmu u Zadru
Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sudjelovao je u utorak,  27. rujna 2022. godine na konferenciji “Razvoj elitnog nautičkog turizma u Zadarskoj... Ministar Butković na konferenciji o nautičkom turizmu u Zadru

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sudjelovao je u utorak,  27. rujna 2022. godine na konferenciji “Razvoj elitnog nautičkog turizma u Zadarskoj županiji” koja se, u organizaciji Zadarskog lista, održala u Zadru.

U uvodnom govoru prilikom otvorenja konferencije potpredsjednik Vlade i ministar Butković osvrnuo se na infrastrukturna ulaganja i sufinanciranje projekata lučke infrastrukture i sanacije pomorskog dobra naglasivši pritom kako ti projekti mijenjaju vizuru malih otočnih i priobalnih mjesta, vraćaju im život i tako se stvaraju pretpostavke, ne samo za kvalitetniji život u tim mjestima, nego i za ostvarivanje bolje ponude za one koji ta mjesta biraju za svoje turističke destinacije.

“Mi smo zemlja koja je okrenuta moru, živimo od mora i zato danas u lučku infrastrukturu ulažemo nikad veća sredstva i iz Proračuna Ministarstva i uz pomoć europskih sredstava.”, nastavio je potpredsjednik Vlade i ministar Butković te istaknuo kako se danas provodi 21 projekt u županijskim lučkim upravama diljem Jadrana, a  ovakva ulaganja nastavit će se i u novoj financijskoj perspektivi.

U svom govoru potpredsjednik Vlade i ministar Butković osvrnuo se na ulaganja u Zadarskoj županiji istaknuvši nedavno otvorenu trajektnu luku u Tkonu, najveću pojedinačnu investiciju u lučku infrastrukturu na zadarskome području. Nadalje se osvrnuo i na ulaganja, koja su osim u županijske, usmjerena i u luke od državnog značaja naglasivši kako su luke vrata u svijet, pokretač gospodarskog razvoja i važan oslonac prometnoj povezanosti.

“Upravo ova kontinuirana ulaganja u infrastrukturu, ali i u cjelokupnu ponudu, uz razvedenu obalu koja Hrvatska ima, daju ove izvrsne rezultate i postavljaju nautiku na poziciju jednog od vodećih sektora u cjelokupnim turističkim rezultatima.”, pri kraju svog govora rekao je potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture te je naglasio kako će ulaganja u infrastrukturu luka u sljedećih deset godina biti konstanta.

Dodajmo kako su sudionici konferencije, uz potpredsjednika Vlade i ministra Olega Butkovića, bili i župan Zadarske županije Božidar Longin i gradonačelnik Zadra Branko Dukić, koji su također održali uvodne govore.

Nakon uvodnih govora održana je i panel rasprava na kojoj je ispred Ministarstva sudjelovao državni tajnik za more i EU fondove Josip Bilaver, zatim predsjednik Uprave ACI d.d., koji su i glavni pokrovitelji konferencije Kristijan Pavić, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije Mihaela Kadija i direktor Zračne luke Zadar Josip Klišmanić.