Ministar Butković sa suradnicima obišao moderno uređenu obalu u Sukošanu

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković obišao je uređeni obalni pojas u Sukošanu.
Projekt je realiziran sredstvima resornog ministarstva u iznosu od oko 862 tisuća € , a ostatak sredstava sufinanciran je od strane Županijske lučke uprave Zadar, Zadarske županije i Općine Sukošan.
Glavni projekt obuhvatio je obalnu konstrukciju s komunalnim vezovima, prometne i javne površine, javnu rasvjetu i DTK te hortikulturno uređenje obalne šetnice koju će provesti Općina Sukošan.


Sastavni dio predmetnog projekta je i građevinski projekt produbljenja lučkog akvatorija za 1,5 metara, a u svrhu osiguranja potrebne dubine za korištenje komunalnih vezova.
Obalna konstrukcija odnosi se na sanaciju obalnog zida duljine 432 metra, rekonstrukciju završne površine postojećih gatova, uklanjanje mula 1 i izvedba novog mula 2 u duljini od 12,00 m.
Uređenjem površine za parkiranje dobilo se 111 parkirnih mjesta, od čega 9 za osobe s invaliditetom i osobe smanjene pokretljivosti.
Uređenjem luke dobilo se 100 novih komunalnih vezova.

“I ovaj projekt predstavlja još jedan izvanredan korak prema poboljšanju ne samo lučke, nego i turističke i komercijalne infrastrukture našeg područja. Cilj ovog projekta je unaprijediti kvalitetu infrastrukture samog mjesta, ali i života naših Sukošanaca i pružiti bolje usluge turistima koji posjećuju našu županiju. U sljedećem razdoblju očekuju nas nove investicije u lokalne luke- rekao je župan Božidar Longin.

Foto: L. Jeličić