Ministar Butković stiže u Bibinje na sastanak oko izmještanja pruge

Potpredsjednik Vlade i ministar Butković u Zadarskoj županiji na potpisu ugovora za Zračnu luku Zadar te obilasku lučkih projakata u općinama Sukošan i Bibinje

ponedjeljak, 23. listopada 2023. godine

  • Zadar – 10.00 sati – svečano potpisivanje Ugovora za izvođenje radova na projektu “Elektrifikacija i ozelenjivanje sustava prihvata i otpremu zrakoplova te električno napajanje zrakoplova u Zračnoj luci Zadar” (Zračna luka Zadar, Ul. I 2A, Zemunik Donji) 
  • Sukošan – 11.00 sati – obilazak projekta „Uređenje dijela obalnog pojasa luke Sukošan“ (Obala Kralja Petra Krešimira, Sukošan)
  • Bibinje – 11.30 sati – obilazak projekta „Sanacija pomorskog dobra Šulterova vala / Obala Alfreda Lisice – 2. faza“ te sastanak na temu „Idejnog projekta za izgradnju željezničke zaobilaznice naselja Bibinje“ (Trg Tome Bulića 2, Bibinje)

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković boravit će u ponedjeljak, 23. listopada 2023. godine u Zadarskoj županiji, gdje će u Zadru u 10.00 sati nazočiti potpisivanju Ugovora za izvođenje radova u Zračnoj luci Zadar. Riječ je o projektu „Elektrifikacija i ekologizacija sustava prihvata i otpreme zrakoplova u Zračnoj luci Zadar“ ukupno vrijednom više od 16 milijuna eura, a koji se sa sufinancira iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti i koji za cilj ima osiguranje ekološki prihvatljivog sustava napajanja zrakoplova i opreme iz obnovljivih izvora energije, s krajnjim ciljem smanjenja emisije štetnih plinova u okoliš.

Nakon Zadra, potpredsjednik Vlade i ministar Butković posjetit će Sukošan gdje će u 11.00 sati obići projekt uređenja dijela obalnog pojasa luke Sukošan, sufinanciran sredstvima Ministarstva, kao i projekt sanacije pomorskog dobra Šulterova vala / Obala Alfreda Lisice koji će obići u 11.30 sati u Bibinjama. Nakon obilaska lučkih projekata u prostorijama Općine Bibinje sudjelovat će  na sastanku vezanom za izgradnju željezničke zaobilaznice naselja Bibinje.