MINISTAR GOSPODARSTVA POSJETIO ZADARSKU ŽUPANIJU Kako do bespovratnih sredstava?

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić predstavio je danas u Velikoj vijećnici Doma Zadarske županije zadarskim poduzetnicima, znanstvenicima i drugim zainteresiranima, mogućnosti dobivanja bespovratnih sredstava u sklopu projekta “Podrška razvoju Centara kompetencija”.
Cilj projekta je poboljšanje inovacijskog okruženja i povećanje aktivnosti istraživanja, razvoja i inovacija u poslovnom sektoru kroz razvoj Centara kompetencija.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 785 milijuna kuna, i odvijat će se kroz dvije faze. U I. fazi koja je otvorena do 18. listopada bit će odabrani prijavitelji koji zadovoljavaju kriterije za prijavu u II. fazi natječajnog postupka.

Sudionike je danas pozdravio župan Stipe Zrilić koji je rekao kako je tijekom 2011. Godine u Zadarskoj županiji započet proces sustavne specijalizacije na način da su utvrđeni perspektivni sektori u gospodarstvu.

„S obzirom na komparativne prednosti , Zadarska županija razvija se multisektorski s glavnim usmjerenjem na turizam, metaloprerađivačku industriju i prehrambeno-prerađivačku industriju, a sve u cilju stvaranja mreže gospodarskih subjekata zasnovanih na znanju i visokim tehnologijama koje će osnažiti Zadarsku županiju kao jedan atraktivan razvojno orijentiran gospodarski prostor“, rekao je uz ostalo župan.

Dodao je da je u tijeku priprema projektne dokumentacije za Centar kompetencija koji pokriva podtematska područja Strategije pametne specijalizacije Republike Hrvatske i to: održiva proizvodnja i prerada hrane, ekološki prihvatljive tehnologije i proizvodnja dijelova i sustava visoke dodatne vrijednosti za cestovna vozila. Također je pozvao sve poduzetnike na dostavu iskaza interesa na javni poziv koji je objavila INOVAcija za partnerstvo u projektu.
Na predstavljanju je bio i župan Šibensko-kninske županije i predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk.