MINISTAR HAJDAŠ DONČIĆ: U mandatu ove Vlade u Gaženicu je uloženo 807 milijuna kuna!

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić obišao je lučke i cestovne projekte na području grada Zadra i Zadarske županije.

“Na zadarskom je području ostvareno ili se realizira više infrastrukturnih projekata koji svojim značajem nadmašuju lokalne okvire i od iznimne su važnosti za razvoj gospodarstva sjeverne Dalmacije, ali i cijele Republike Hrvatske. Među njima se dakako ističu infrastrukturni radovi u luci Gaženica a koji su, u potpunosti završeni. Ukupna vrijednost investicije iznosila je 1,1 mlrd. kuna od čega je 807 milijuna kuna uloženo u protekle tri godine.” – kazao je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić tijekom obilaska luke Gaženica.

Natječaj za izvođača radova na novoj zgradi putničkog terminala bit će objavljen tijekom listopada 2015. godine, dok se završetak natječaja i potpisivanje ugovora s izvođačem očekuje u veljači iduće godine, a sve kako bi krajem 2017. godine izgradnja terminala bila završena.
“Radovi će koštati između 15 i 20 milijuna eura, umjesto prvotnih 50 milijuna eura. Iako daleko jeftinija, zgrada će biti funkcionalna i zadovoljit će i buduće koncesionare” – naglasio je Hajdaš Dončić.