MINISTAR TOLUŠIĆ ODRŽAO SASTANAK SA ŽUPANIMA Nazočio i zadarski župan Stipe Zrilić MINISTAR TOLUŠIĆ ODRŽAO SASTANAK SA ŽUPANIMA Nazočio i zadarski župan Stipe Zrilić
Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić održao je u petak 3. lipnja 2016. redoviti radni sastanak s hrvatskim županima. Sastanku su... MINISTAR TOLUŠIĆ ODRŽAO SASTANAK SA ŽUPANIMA Nazočio i zadarski župan Stipe Zrilić

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić održao je u petak 3. lipnja 2016. redoviti radni sastanak s hrvatskim županima. Sastanku su uz brojne zamjenike župana bili prisutni i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, župan Ličko-senjske županije Milan Kolić, župan Međimurske županije Matija Posavec, župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević, župan Sisačko-moslavačke županijeIvo Žinić, župan Varaždinske županije Predrag Štromar, župan Vukovarsko-srijemske županijeBožo Galić, župan Zadarske županije Stipe Zrilići župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Na sastanku se razgovaralo o dinamici otvaranja natječaja u lipnju i srpnju. Župani su dobili direktan uvid u natječaje koji će biti otvoreni i to iz područja znanosti, integriranog prometa, zdravstvene zaštite, učinkovitih ljudskih potencijala, ruralnog razvoja, pomorstva i ribarstva te teritorijalne suradnje. Posebnu pažnju su u raspravi obratili na natječaje vezane uz opremanje dnevnih bolnica i domova zdravlja.

Ministar Tolušić je pojasnio tko će biti prijavitelji i korisnici ovih programa te kako održivo zatvoriti cijelu financijsku konstrukciju. Naglasio je kako je upravljanje regionalnim razvojem jedini način da se ostvari jednakomjeran razvoj u svim lokalnim sredinama Republike Hrvatske. Pritom očekuje od županije da bude nosioci razvoja pogotovo kada je u pitanju povlačenje sredstava iz EU fondova.