Ministri Marić i Štromar u Zadru; Kreće gradnja 100 stanova POS-a za mlade Ministri Marić i Štromar u Zadru; Kreće gradnja 100 stanova POS-a za mlade
U Zadru, u srijedu, 17. travnja 2019. godine, ministar državne imovine Goran Marić i direktor APN-a Slavko Čukelj, potpisali su Ugovor o prijenosu prava... Ministri Marić i Štromar u Zadru; Kreće gradnja 100 stanova POS-a za mlade

U Zadru, u srijedu, 17. travnja 2019. godine, ministar državne imovine Goran Marić i direktor APN-a Slavko Čukelj, potpisali su Ugovor o prijenosu prava vlasništva zemljišta za izgradnju POS-ovih stanova vrijednog 12,5 milijuna kuna. Potpisivanju ugovora nazočili su i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar i gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić.

Tom je prigodom ministar Štromar rekao: „Jedna od nepobitnih činjenica u Hrvatskoj je iseljavanje mladih, koji imaju teškoće pri rješavanju svog stambenog pitanja. Stoga mladim ljudima moramo omogućiti jednostavnije rješavanje stambenog pitanja, ali i razmišljati o našim naraštajima koji dolaze. Model POS stanova jedno je od rješenja koje se pokazalo uspješnim.“

Zadar1_Stromar, Maric, Dukic i Cukelj-1024x683

„Vidljivo je da se u Zadru sustavno radi i da Zadar ne miruje. Svako malo, Zadar nas u Ministarstvu iznenadi nekim novim projektom. A ovaj važan projekt poticane stanogradnje dolazi u prave ruke: APN- u koji će na lokaciji „Crvene kuće“ izgraditi 100 stanova. Ovakvi potezi Vlade Republike Hrvatske i jedinica lokalne samouprave bude, oživljavaju Hrvatsku, ali i potiču mlade na ostanak u svom kraju. I time odgovore na ključno i neodgodivo pitanje demografske reanimacije Hrvatske“, kazao je ministar Marić.
Direktor APN Slavko Čukelj izrazio je zadovoljstvo priključenjem Zadra u još jedan POS-ov program. “Više tisuća stanova izgrađenih u Hrvatskoj dokaz su da program POS funkcionira i da je ispunio svoje dvije svrhe – građanima je omogućio rješavanje stambenog pitanja, a poduzetnicima osiguravanje poslova”, kazao je direktor Čukelj i zahvalio ministru Mariću na suradnji i pripremi ugovora.

Zadar2-1024x683

„Program poticane stanogradnje, jedan je od najvažnijih projekata gradske uprave. Cilj nam je da grad raste i da mladim obiteljima omogućimo dugotrajan boravak. Želimo da Zadar bude grad koji privlači mlade ljude“, rekao je gradonačelnik Dukić i zahvalio se ministrima Mariću i Štromaru na potpori i odličnoj suradnji.

Tom prigodom, ministar Marić i gradonačelnik Dukić potpisali su i dva Ugovora o darovanju zemljišta za izgradnju pristupnih cesta u poduzetničkoj zoni i do novog gradskog groblja, a ravnatelju Osnovne škole u Smiljevcu, ministar Marić je uručio tabularnu ispravu kojom se u vlasništvo škole prenose nekretnine za potrebe škole.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.