Ministrica Murganić obišla igralište na Višnjiku i dodijelila ugovore vrtićima Ministrica Murganić obišla igralište na Višnjiku i dodijelila ugovore vrtićima
Sportsko igralište i sportski park u sklopu Športskog centra Višnjik otvorila je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić zajedno s... Ministrica Murganić obišla igralište na Višnjiku i dodijelila ugovore vrtićima
Sportsko igralište i sportski park u sklopu Športskog centra Višnjik otvorila je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić zajedno s gradonačelnikom  Brankom Dukićem. U srpnju 2018. pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Joso Nekić, je u ime Gradonačelnika potpisao Ugovor o sufinanciranju radova i usluga u okviru Projekta za ulaganja u objekte dječjih vrtića s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. IMG_6763Prvi je to put da se iz nacionalnih sredstava izdvaja za dječje vrtiće čija je gradnja, osnivanje i održavanje u isključivoj nadležnosti jedinica lokalne samouprave. Iz Državnog proračuna izdvojeno je 117.500.000,00 kuna te su dodijeljena 253 ugovora o sufinanciranju. Grad Zadar je u okviru ovog poziva dobio 948.368,00 kuna i to za PO Grigor Vitez (DV Radost) – sanacija dvorane; PO Bokanjac (DV Radost) – sanacija krovišta; PO Jazine (DV Sunce) – rekonstrukcija i opremanje dječjeg igrališta i zajedničko dječje igralište oba vrtića pri ŠC Višnjik, koje je danas i otvoreno. Ukupna vrijednost radova na dječjem igralištu je 1.289.000,00 kuna, a sufinanciranje Ministarstva je 620.488,00 kuna.

PhotoPictureResizer_190115_194621754_crop_800x450

Nakon toga uslijedilo je svečano potpisivanje ugovora u okviru Poziva „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda (ESF) u Kneževoj palači. Grad je projekt prijavio u partnerstvu s gradskim vrtićima Radost i Sunce, te 5 vrtića drugih osnivača (DV Maslačak, DV Ribica, DV Golubica, DV Klokan i DV Šuškalica). Vrtići će zahvaljujući ovom projektu unaprijediti svoj rad organiziranjem produljenog boravka i smjenskog rada. Kroz projekt će se verificirati novi odgojno-obrazovni programi, educirati postojeći i zaposliti novi djelatnici.IMG_6773 Ukupna vrijednost projekta je 14.269.513,60 kuna. Bespovratna sredstva iznose 100%, a financiraju se iz ESF-a. Uz Grad Zadar, ugovore su danas potpisali i vrtići iz Makarske, Bjelovara, Krapine, Ploča, Šibenika, Triblja i Belišća.
Tom prigodom gradonačelnik je naglasio: Današnjom dodjelom ugovora počinjemo jedan iznimno vrijedan i životno važan program. On nam donosi održivo rješenje za realne potrebe obitelji s djecom i omogućuje  usklađivanje njihovog obiteljskog i poslovnog života. U primjeru našeg grada to znači da će više od deset vrtića raditi do 22 sata, prosduljeni boravak organizirat će se u tri vrtića, a zaposlit će se više od trideset odgojitelja i više stručnih suradnika i tehničkog osoblja. Danas u Zadru slavimo blagdan naše nebeske zaštitnice Svete Stošije, a ovaj dar će sigurno razveseliti zadarsku djecu i roditelje. IMG_6824 (2)

IMG_6791

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.