Miranda Jamnicki iz Zadra na listi Ladislava Ilčića za Europarlament

U Zadru je jučer predstavljena kandidacijska lista grupe birača na čelu s nositeljem liste g. Ladislavom Ilčićem. Tijekom konferencije za medije predstavljeno je i dvoje kandidata na listi: g. Mate Šimundić te gđica. Miranda Jamnicki. Uz njih, na konferenciji su se pojavili i lokalni ribari predvođeni g. Karlom Magdićem koji su odlučili javno poduprijeti g. Ilčića zbog, kako kažu, njegovog doprinosa hrvatskom ribarstvu.

Tiskovnu konferenciju je otvorila Zadranka Miranda Jamnicki koja je istaknula kako je u djelovanju Ladislava Ilčića u Europskom parlamentu prepoznala zalaganje za iste one vrijednosti za koje se i ona nalaže – zaštita i promicanje međunarodnog ugleda Hrvatske te zaštita kršćanskih vrijednosti i dostojanstva žene.

„Samo poštivanjem cjelovitosti i dostojanstva žene, što je g. Ilčić više puta isticao u svojim govorima u Europskom parlamentu, možemo doći do stvarne ravnopravnosti žena i do društva s manje nasilja, izjavila je Jamnicki.

„Ladislav je jedini zastupnik s kojim smo uopće uspjeli uspostaviti komunikaciju, koji je htio saslušati probleme ribara i situaciju s ribarstvom u Jadranskom moru. Napravio je za hrvatske ribare više nego svi drugi zastupnici zajedno. Uspio je izboriti većinu u Europskom parlamentu koja je izglasala postupak da se Mediteranska uredba mora mijenjati. Ta uredba radi velike probleme  hrvatskim ribarima u Jadranu. Za hrvatsko ribarstvo je jako važno da imamo nekoga u Europi tko se zaista bori za nas.“,izjavio je predstavnik ribara, Karlo Magdić.

Mnoge lijeve politike u Europskom parlamentu pokazale su se vrlo lošima rezultirale su lošim rezultatima. Europa treba dokazane vrijednosti i političare koji su trajno i jasno stajali u obranu povijesno potvrđenih vrijednosti i koncepata života koji su dobri i za društvo i za gospodarstvo“, izjavio je Ilčić.

Mate Šimundić, drugi kandidat na listi i predsjednik Skupštine Splitsko dalmatinske županije rekao je kako se od njega može očekivati borba za konkretne politike i rezultate, istovremeno braneći vrijednosti kršćanske Europe.

“Vrijednosti koje zajednički zastupamo su i poznate i dokazane: obitelj, sloboda, dobra Hrvatska i kršćanska Europa. Za te se vrijednosti borimo kroz konkretne politike. To su: energetska i prehrambena sigurnost, demografska  opstojnost, slobodno tržište, jasan identitet. Riječ je o krucijalnim temama za opstanak i RH i EU. Događaji  koji će se odviti do kraja ovog desetljeća, uvelike će definirati izgled i sudbinu EU, a time i naše Hrvatske, vjerojatno i do kraja ovog stoljeća. Želimo li biti pasivni promatrači tih zbivanja ili želimo dati svoj doprinos i pečat svijetu? Ako želimo opstati kao svoji na svome, birajmo dokazane vrijednosti.”, izjavio je Šimundić.

„Energetska kriza nije otpočela invazijom na Ukrajinu, ona je počela 6 mjeseci ranije, zahvaljujući nerealnim zelenim politikama ljevice. Zatvarali su klasične izvore energije, a gurali alternativu koja nije spremna, niti pouzdana. Cijene energije su porasle, a gospodarstvo, a time i građani – plaćaju tu cijenu. Kada tome dodamo ideologiju koja zagovara smanjenje broja djece, koju ljevica vidio kao ništa drugo nego kao problem koji potiče globalno zatopljenje, dobivamo sliku društva protiv koje sam se borio u Europskom parlamentu i protiv koje ću se uvijek boriti. Građani to vide, vide moje rezultate i siguran sam da će ponovno birati dokazane vrijednosti“, završio je Ilčić.