Mještani Vukšića zapalili svijeće za Škabrnju i Vukovar Mještani Vukšića zapalili svijeće za Škabrnju i Vukovar
Povodom Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, Mjesni odbor Vukšić organizirao je tradicionalnu akciju “Moje svijetlo za moj Vukovar i Škabrnju ” .... Mještani Vukšića zapalili svijeće za Škabrnju i Vukovar

Povodom Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, Mjesni odbor Vukšić organizirao je tradicionalnu akciju “Moje svijetlo za moj Vukovar i Škabrnju ” . Dostojanstveno s posebnim pijetetom ispred crkve sv. Kate mnogi mještani Vukšića zapalili su svijeće i pomolili se za žrtve Vukovara i Škabrnje. Molitvu odrješenja za žrtve Vukovara i Škabrnje predvodio je župnik fra Božo Mandarić.
Vukšić se priključio ideji „Zvon za Vukovar „ gdje su 18.studenog točno u 18 sati i 11 minuta zvonila zvona sv.Kate i sv. Mihovila u Vukšiću u znak sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. „Zvon za Vukovar“, je ideja da svake godine 18. studenog u točno 18 sati i 11 minuta zvona svake crkve u Hrvatskoj zazvone u znak sjećanja na žrtvu Vukovara, pozivajući na molitvu kako za žrtve zlodjela tako i za one koji su ih počinili.
Tekst i foto: Marko Ledenko-Mane

DSC00283 DSC00280 DSC00298 DSC00284 IMG-20181118-WA0008 DSC00320

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.