Mlada Ukrajinka (27) ozlijedila policajca, udarala ga nogama i polila kavom

Policijski službenici Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjom državljankom Ukrajine zbog sumnje da je počinila kazneno djelo prisile prema službenoj osobi.

Stranu državljanku se sumnjiči da je u četvrtak ujutro, 07. prosinca. 2023.godine u Zadru, u 09,50 sati ispred objekta policijske uprave na adresi Put Murvice najprije omalovažavala i vrijeđala policijskog službenika, a u daljnjem postupanju je fizički nasrnula na njega, udarajući ga više puta nogom te ga je polila kavom.

Nadalje, ubrzo je savladana te je zbog pružanja aktivnog otpora uz uporabu sredstava prisile privedena u službene prostorije policije, gdje je nastavila s prisilom prema službenim osobama koje su obavljale službene radnje, a u jednom trenutku je i fizički napala policijsku službenicu.
U događaju je troje policijskih službenika zadobilo lake tjelesne ozljede, dok osumnjičena nije ozlijeđena.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičena 27-godišnja strana državljanka je u zakonskom roku predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi koja je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu  u Zadru.