Mladi boksač Martin Gulan postao prvak Hrvatske u svojoj kategoriji!

Prošlog vikenda je mladi zadarski boksač Martin Gulan, član BK Zlatna rukavica, po treći put zaredom postao prvak Hrvatske u kategoriji 60 kg za mlađe seniore na Prvenstvu za mlađe seniore u koje se održavalo u Kutini.

Time je ovaj mladi Galovčanin još jednom upozorio sportsku javnost da je pred njim sjajna blistava budućnost u svijetu boksa.
Neumoran u svom discipliniranom radu i u svojoj boksačkoj strasti, ovaj učenik srednje tehničke škole djeluje kao član državne reprezentacije i nastupa pojedinačno kao član svoga kluba. Odnedavno nastupa i kao član Dalmacija tima , gdje je u prvom kolu novosnovane hrvatske boksačke Premier Lige ostvario osobnu pobjedu iako je njegov tim izgubio od Slavonije u ukupnom zbroju.
Tehnička preciznost, lakoća kretanja i kondicijska spremnost su preduvjeti s kojima Gulan ulazi u ring te iz njega izlazi kao pobjednik.

Pod dobrim vodstvom iskusnog trenera Edija Miloševića Martin se pridružio brojnim pobjednicima koji su izišli iz ovog zadarskog boksačkog kluba na Bilom Brigu, te doprinijeli tome da Dalmaciju danas smatraju rasadnikom boksačkih talenata.
Za ovu godinu su u planu brojni međunarodni nastupi za Martina, a prvi u nizu je travanjski turnir u Sofiji. Mladi Galovčanin, pored više od trideset neporaženih mečeva u Hrvatskoj, broji i pet pobjeđenih susreta u ringu kad je riječ o međunarodnim borbama.
Iako su uvjeti u kojima trenira i učestvuje na turnirima i više nego skromni, klub se pobrinuo da se pronađe sponzor i osiguraju sredstva za pripreme Martinovog nastupa na Svjetskom prvenstvu u St.Petersburgu koje će se održati krajem studenoga ove godine i koje bi trebalo biti kruna ovogodišnjih nastupa i napornog rada mladoga boksača.

Sandra Marelja Muić