MODES: Tragično je što Hrvatska obilato financira hrvatskim novcem Pupovca!

Vodstvo stranke MODES iz Zadra poslalo je priopćenje za javnost koje objavljujemo u cijelosti.

“Nevjerojatno je da poslanik premijera Republike Srbije dođe usred Zagreba i Božićnu čestitku pravoslavnim vjernicima začini najavom rata Hrvatskoj riječima kako neće dopustiti da itko više ugrožava Srbe te da će ih Srbija braniti „svim sredstvima“! To što je Vučić, poznat kao Šešeljev omladinski ratni kadar, prije koji tjedan učinio isto prigodom nabavke nekoliko MIG-ova 29 barem je bilo primjerenije situaciji, – pokazivanje mišića uz nove (stare) borbene zrakoplove.
A suradnik i partner u Vladi RH, Milorad Pupovac, veliki etnobiznismen, ljubitelj milijuna i milijuna „ustaških“ kuna već godinama na račun hrvatskih poreznih obveznika promiče velikosrpsku propagandu te po svim medijima, koji ga odreda uvijek velikodušno ugošćuju, plače, cvili i prodaje mitove o ugroženosti Srba u Hrvatskoj. Bez ijednoga dokaza, bez ijedne činjenice… Ali dobro znajući da više puta ponovljene laži, ljudi već jednom počnu smatrati istinom.
„Niko ne sme da vas bije…!“ – govorio je Slobo zagrijavajući tenkove i naoružavajući sve što se i čime moglo naoružati prije krvavoga velikosrpskoga osvajačkoga pohoda po Hrvatskoj prije 25 godina u kojemu je okrutno pobijeno na tisuće mladića, muževa, žena, djece i starih od Vukovara i Slavonije, preko Banije, Škabrnje, Dalmacije pa do Dubrovačkih krajeva. Tomu je prethodila vrlo slična dugotrajna i sveobuhvatna propaganda o navodnoj ugroženosti Srba.
A samo da podsjetimo kako hrvatska obavještajna služba već nekoliko godina u svojim izvješćima govori o opasnosti od sve jačega četništva i četnikovanja upravo u Hrvatskoj!
Dakle, kad se zbroje činjenice, s jedne strane opće brbljanje o ugroženosti Srba, a s druge, prigodno božićno jamstvo da Srbija neće dopustiti da itko više igdje ugrožava Srbe, te da će ih braniti svim sredstvima, onda je ova izjava ovoga visokoga dužnosnika Vlade Republike Srbije zapravo objava rata, jer: 1) Srbi su ugroženi, i 2) Srbija će braniti ugrožene Srbe svim sredstvima i bilo gdje. I to izjaviti na božićnom domjenku usred Zagreba, gdje se svi srpski događaji obilato financiraju javnim hrvatskim novcem?!?
Hrvatsko (samo-)ponižavanje očito nema granica!
Pozivamo premijera Plenkovića da žurno povuče odgovarajuće poteze i zaštiti sigurnost, ali i dostojanstvo hrvatskoga naroda, kao i svih građana RH uključujući, dakako, i hrvatske Srbe, od kojih velik dio ne podržava Pupovčev ratno-profiterski biznis stvaranja kaosa, rata i mržnje kojima se on hrani i financira! A tragično je da takav čovjek godinama participira u hrvatskoj vlasti i obilato bude financiran hrvatskim državnim novcem za širenje svoje mržnje i laži, upravo na račun hrvatske sirotinje, dok brojni pošteni i lojalni Srbi niti mogu doći do riječi niti do kakvoga političkoga utjecaja, a niti do hrvatskih „main-stream“ medija (usp. izjavu vukovarskoga branitelja, Srbina, Predraga Peđe Mišića). Ako itko u RH stvara mržnju prema Srbima, onda je to Pupovac svojim nasiljem nad hrvatskim narodom i uopće nad hrvatskom javnošću te nam je neprihvatljivo da takav čovjek može participirati u vlasti države koju toliko mrzi i financira se novcem naroda kojeg toliko mrzi, kunama koje toliko mrzi!

Moderna Demokratska Snaga (MODES)

dvorski-vlakic-800x450