MORSKE ORGULJE I POZDRAV SUNCU NA POŠTANSKIM MARKAMA! MORSKE ORGULJE I POZDRAV SUNCU NA POŠTANSKIM MARKAMA!
Zadar je proglašen najboljom europskom destinacijom u 2016. godini, što je bio povod za izradu prigodnih poštanskih maraka s motivima ovoga grada. Hrvatska pošta... MORSKE ORGULJE I POZDRAV SUNCU NA POŠTANSKIM MARKAMA!

Zadar je proglašen najboljom europskom destinacijom u 2016. godini, što je bio povod za izradu prigodnih poštanskih maraka s motivima ovoga grada. Hrvatska pošta tako će pustiti u optjecaj marke kojima se slavi hrvatski turizam, a ove godine serija maraka Hrvatski turizam promiče ljepote Zadra. Motivi prigodnih maraka, koje će biti u optjecaju od 1. lipnja, jesu Morske orgulje i Pozdrav Suncu.

Dizajnerica maraka je Zadranka Ljubica Marčetić-Marinović, a marke što ih je oblikovala otisnute su u nakladi od 100 tisuća primjeraka po motivu. Nominalna vrijednost marke s motivom Pozdrava Suncu je 2,80 kn, a vrijednost marke s motivom Morskih orgulja je 4,60 kn. Marke su izdane u arčićima od 10 maraka, a Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC). Žig prvog dana bit će u uporabi 1. i 2. lipnja u Poštanskom uredu 10101 Zagreb, Jurišićeva 13. Sva izdanja maraka mogu se kupiti i u internetskoj trgovini Hrvatske pošte,www.epostshop.hr.

Djela nagrađivanog arhitekta Nikole Bašića velika su turistička atrakcija, a s vremenom su postala i simboli grada. Svatko tko se nađe u Zadru prošetat će njegovom rivom i tako sigurno vidjeti Pozdrav Suncu i čuti Morske orgulje. Ove dvije urbane instalacije nalaze se na zapadnom dijelu zadarske rive s kojeg se pruža pogled na najljepši zalazak Sunca. Kako Sunce tone u more, tako počinje svjetlosna igra.