MOST BRANI NAKIĆEVO UKIDANJE HITNOG LIJEČENJA OBOLJELIH OD KARCINOMA: Treba rasteretiti bolnice! MOST BRANI NAKIĆEVO UKIDANJE HITNOG LIJEČENJA OBOLJELIH OD KARCINOMA: Treba rasteretiti bolnice!
Nakon što je ministar Dario Nakić najavio ukidanje programa 72 sata, hitnog liječenja oboljelih od karcinoma, naišao je na brojne kritike građana. U njegovu... MOST BRANI NAKIĆEVO UKIDANJE HITNOG LIJEČENJA OBOLJELIH OD KARCINOMA: Treba rasteretiti bolnice!

Nakon što je ministar Dario Nakić najavio ukidanje programa 72 sata, hitnog liječenja oboljelih od karcinoma, naišao je na brojne kritike građana.

U njegovu obranu stao je MOST čije priopćenje za medije objavljujemo u cijelosti.

“MOST nezavisnih lista smatra da je nužna kadrovska i financijska stabilizacija zdravstvenog sustava. U suradnji s ministrom Nakićem inzistirat ćemo na racionalizaciji, povećanju učinkovitosti svih sastavnica zdravstva te rasterećenju bolničkog sustava. Tražit ćemo veću odgovornost svih dionika zdravstvenog sustava, od liječnika preko sestara i svih zdravstvenih djelatnika, ali i stručnih društava i komora te udruga bolesnika. Neophodno je hitno stvaranje dijagnostičko-terapijskih smjernica, jasno definiranje sadašnjeg postignutog standarda kojeg branimo kao zadnju crtu obrane, a tek potom trebamo zaključiti što znači nadstandard i da li mi to možemo i u krajnjoj liniji, u ovom trenutku trebamo.

MOST se i dalje zalaže za razvoj četiri regionalna sveučilišna medicinska centra – o čemu smo razgovarali i u pripremi ključnih smjernica Reformske vlade i postigli suglasje. Hoće li to u konačnici biti jedna nacionalna bolnica nulte kategorije i četiri veća regionalna centra koji će biti financirana od strane države ili regija, ostaje na daljnjoj raspravi i odluci, možda i povezanoj s odlukom o regionalizaciji naše zemlje.”