MR. SC. MILJENKO MARIĆ: Dokle će Hrvati tolerirati sadističko ponašanje prema njima?

Mr. sc. Miljenko Marić, treći kandidat koalicije  „Nema prodaje“, kojoj se na čelu nalazi Stipe Petrina, poslao je priopćenje za javnost koje objavljujemo u cijelosti.

“Na predstojećim parlamentarnim izborima hrvatski narod mora izabrati najbolje pojedince koji će spriječiti daljnje propadanje hrvatske zajednice. Vladajuće garniture do sada nisu nikada shvatile kako u pravcu općeg dobra treba ulagati, naprotiv njihova drskost se pokazuje dok rastaču opće dobro. Sad stvarno ovisi o masi, koju tako nazivaju, a koju su tako i tretirali dok se poigravaju s općim dobrom. Dakle, ukoliko im ubuduće hrvatski narod dade svoj glas onda će to biti očito da su hrvatski narod pretvorili u inertnu masu, što je ubuduće i pokazatelj za ravnanje očiglednog na terenu. Svaki narod, po iskonu, ima pravo na samopouzdanje i dostojanstvo, ukoliko želi biti čovječan, a što je zapravo osnova za život kao smisao na zemlji i kretanje u pravcu bilo kakvog zadovoljstva. Imajući na umu ovu istinu valja se najozbiljnije zamisliti čime se olako poigrava Hrvat, zapravo koliko dozvoli pojedincima sadističko ponašanje prema sebi.

U podneblju gdje Hrvati obitavaju ne obrađuje se zemlja dok se u isto vrijeme uvoze poljoprivredni proizvodi i to toliko zaduženim novcem da Hrvati više realno ne mogu vraćati kredite. Hrvati imaju ili su imali more koje ne iskorištavaju, naprotiv daju to more u zakup, ili pak dijelove mora skoro pa ne znaju obraniti od grabežljivih susjeda, očito uz pomoć nekih svjetskih «posrednika». Ako vam netko uzme polja i more i poruši tvornice, isti vam ne dozvoli pravo na rad, najdirektnije pravo na život.

Gospodo, ukoliko se ovo tolerira znači sadističko ponašanje, kroz stoljeća nad hrvatskim narodom stvorilo je mazohističko ponašanje hrvatskoga naroda. Ukoliko se ovakva tendencija ne promjeni već želi nastaviti onda je za konstatirati da čovjek ima volju kojom tvori svoju sudbinu, bez obzira kakva će ona biti.

Danas je u Hrvatskoj veći mortalitet od nataliteta, dakle to je posljedica svih uzroka koji vode u pravcu konačnosti, tj. zla. Odlučimo da je optimizam naš početak i volja za životom i to u pravcu beskonačnom, zato gospodo imamo šansu za tvorbu bolje hrvatske sudbine u odnosu na ovu koju sada predočavamo. Pretpostavlja se da tvorac vlastite sudbine vlastitom voljom treba biti čovjek koji drži do samopouzdanja i dostojanstva, što mu je zadaća za ocjenu. Dakle, čovjek angažiranjem i poticanjem – samokritički mora sudjelovati aktivno – što jednako znači živjeti. Prevedeno konkretno u ovom slučaju treba izaći na sljedeće parlamentarne izbore u Hrvatskoj zbog biranja najboljih predstavnika iz svojih sredina.

U Zadru, 3. rujna 2016. godine

 

mr.sc. Miljenko Marić, dipl.iur.

kandidat  IX  izborne jedinice koalicije  „Nema prodaje“