Muškarac zbog kojeg su dvogodišnjoj djevojčici šivali spolovilo pušten na slobodu Muškarac zbog kojeg su dvogodišnjoj djevojčici šivali spolovilo pušten na slobodu
Nakon pregleda na pedijatriji malenu djevojčicu odmah su prebacili na odjel ginekologije. Njezine ozljede su bile teške i odmah su uzbunile gotovo svo dežurno... Muškarac zbog kojeg su dvogodišnjoj djevojčici šivali spolovilo pušten na slobodu

Nakon pregleda na pedijatriji malenu djevojčicu odmah su prebacili na odjel ginekologije. Njezine ozljede su bile teške i odmah su uzbunile gotovo svo dežurno osoblje…

Protiv muškarca (25) kojeg terete da je seksualno zlostavljao svoju pokćerku (2) u utorak su podigli optužnicu. Tako je odlučilo Optužno vijeće Županijskog suda sa sjeverozapada Hrvatske.

Ondje su potvrdili kako ga terete da je u prosincu 2015. malenoj ozlijedio spolovilo , zbog čega je završila u Hitnoj pomoći jedne od bolnica.

Nakon pregleda na pedijatriji malenu djevojčicu odmah su prebacili na odjel ginekologije. Njezine ozljede su bile teške i odmah su uzbunile gotovo svo dežurno osoblje. Morali su joj šivati spolovilo. Liječnici su brzo shvatili o kakvim se ozljedama radi.

Po tijelu je navodno imalo i masnice. Posumnjali su na zlostavljanje i odmah su pozvali policiju. Uhitili su 25-godišnjaka, no on se branio šutnjom. Smjestili su ga u istražni zatvor, gdje je ostao sve do prije tri tjedna. Pušten je te će se za početak suđenja pripremati na slobodi. Neslužbeno doznajemo da je tad samo priznao kako je otvorenim dlanom udario curicu , ali je negirao bilo kakav spolni odnos.

Rekao je da ne zna kako je djevojčici ozlijeđeno spolovilo. Navodno je to prvi put da je podigao ruku na dijete te je dodao da je malenu često tukla njezina majka (20).

Ona, koja je za razliku od očuha djevojčice, nazočila sjednici Vijeća, nije imala nikakvoga komentara na odluku suda. Kratko je rekla kako je umjesto njega bio odvjetnik, koji je saslušao optužnicu.

Dvogodišnju djevojčicu je oduzeo Centar za socijalnu skrb te ju je privremeno smjestio u Dječji dom u zagrebačkoj Nazorovoj ulici. S njom su u dom smjestili i muškarčevu biološku kćer, koja ima samo devet mjeseci.

Ipak, centar je dopustio njihovoj majci da ih smije posjećivati dva sata dnevno. Potvrdila je kako je ondje svakog dana.

Majka viđa djevojčice

Obje djevojčice roditeljima je oduzeo Centar za socijalnu skrb. Godinu dana će provesti u Domu u zagrebačkoj Nazorovoj. Majka ih, za razliku od oca, smije posjećivati.

Izvor: 24sata