MUZEJ ANTIČKOG STAKLA PROIZVODI Staklene medalje na Zadar Dogus Basketball Tournamentu

Zadarska tvrtka Sport event, organizator košarkaškog turnira Zadar Dogus Basketball Tournament pružila je ruku suradnje prepoznatljivom zadarskom kulturnom proizvodu – Muzeju antičkog stakla.

Hvaljeni turnir, na kojemu će ove godine nastupiti pet euroligaških klubova, i nagrađivana kulturna ustanova, koja drugu godinu zaredom dobiva od svjetski priznatog turističkog portala Trip Advisor certifikat izvrsnosti za izvanredne osvrte posjetitelja, kreću u zajednički projekt.

Na prijedlog vodećih ljudi Sport eventa, koji je u Muzeju antičkog stakla prihvaćen s oduševljenjem, klasične pehare i medalje zamijenit će stakleni koji će biti izrađeni u MAS-ovim radionicama.

Na ovaj su se način sport i kultura ujedinili u prezentaciji domicilnih vrijednosti 3000 godina starog grada, destinacije koja iz godine u godinu zauzima sve bolju poziciju na turističkim kartama Europe.

Zadar Dogus Basketball Tournament će se održati od 24. do 27. rujna u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku. Na turniru nastupaju Fenerbahçe, Darussafaka Dogus, Bayern München, Olympiakos, Crvena Zvezda i Zadar.