Muzej antičkog stakla u Zadru obilježava 13. godišnjicu rada Muzej antičkog stakla u Zadru obilježava 13. godišnjicu rada
Muzej antičkog stakla u Zadru u četvrtak,  5. svibnja 2022. slavi svoju 13. godišnjicu rada. Budući da je UN 2022. godinu proglasio Međunarodnom godinom... Muzej antičkog stakla u Zadru obilježava 13. godišnjicu rada

Muzej antičkog stakla u Zadru u četvrtak,  5. svibnja 2022. slavi svoju 13. godišnjicu rada. Budući da je UN 2022. godinu proglasio Međunarodnom godinom stakla, s posebnim zadovoljstvom najavljujemo bogat program koji smo tim povodom pripremili. U velikoj izložbenoj dvorani Muzeja otvorit će se senzacionalna izložba mladog austrijskog umjetnika i staklopuhača Petera Kuchlera III., koji predstavlja treću generaciju staklopuhača u obitelji Kuchler i radi sa staklom od svoje 14. godine te je 2021. nominiran za najuzbudljivijeg mladog umjetnika do 30 godina na listi časopisa Forbes Austrija, Njemačka i Švicarska. Radovi mu se nalaze u brojnim privatnim kolekcijama diljem svijeta. 

U maloj izložbenoj dvorani otvara se gostujuća arheološka izložba Gradskog muzeja Šibenik  „Velika Mrdakovica – Rezultati najnovijih arheoloških istraživanja (2011. – 2013.)“ .

Uz otvorenje dvije nove izložbe, cjelodnevni program uključuje i besplatan ulaz za posjetitelje, demonstracije puhanja stakla metodom slobodnog puhanja i izrada staklenih perlica na plameniku od 9,00 do 14,00 sati, popuste na suvenire od 20% te popuste na sve muzejske publikacije od 50 do 80%. Budući da se 19. Tjedan znanosti ove godine obilježava od 2. do 7. svibnja, u suradnji s dječjim vrtićem „Sunce“ organiziramo i prigodnu radionicu za vrtićku djecu koja će se također održati u dvorištu Muzeja antičkog stakla u četvrtak, 5. svibnja 2022. u sklopu same godišnjice MAS-a. 

Program svečanog otvorenja dvije nove izložbe započinje u 19,00 sati, a nakon toga slijedi koncert Elene Stelle i AJ Jazz Tria.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane posjetitelje da nam se pridruže u četvrtak na proslavi našeg 13. rođendana.