Na 46.205 kvadratnih metara gradit će se kuće za mlade obitelji iz Škabrnje Na 46.205 kvadratnih metara gradit će se kuće za mlade obitelji iz Škabrnje
Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine donijelo je odluku odarovanju nekretnina Općini Škabrnja u vrijednosti 929.059,66 eura (7.000.000,00 kn) usvrhu provođenja programa demografskih... Na 46.205 kvadratnih metara gradit će se kuće za mlade obitelji iz Škabrnje

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine donijelo je odluku odarovanju nekretnina Općini Škabrnja u vrijednosti 929.059,66 eura (7.000.000,00 kn) usvrhu provođenja programa demografskih mjera za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji na području Općine Škabrnja.

Riječ je o prostoru ukupne površine 46.205 m’ na predjelu Vlačine na kojemu je, prema prostornom planu Općine Škabrnja, planirana izgradnja obiteljskih kuća. Općina Skabrnja obvezala se darovane nekretnine privesti namjeni roku od pet godina.

Škabrnja je općina u razvoju, a u svrhu zadržavanja stanovništva i sprječavanja iseljavanja potrebno je oživjeti zapuštene krajeve i pružiti mladim ljudima nove mogućnosti.

Ivan Škara, načelnik Općine Škabrnja

Na jednom takvom zapuštenom području, sjeverno od UPU Vlačine, planira se stambena zona sa svompotrebnom infrastrukturom za suvremeni način života, kako bi se maksimalno iskoristiostambeni potencijal ovog dijela Ravnih kotara.

Taj potencijal prvenstveno leži u geografskom smještaju Škabrnje, prirodnim ljepotama mirnog predjela zadarskih Ravnih kotara te malojudaljenosti od grada Zadra i ostatka obalnog pojasa Zadarske županije, što ovo područje čini idealnim za obiteljski život. Velik je ovo korak za buduénost općine Škabrnja, jer će omogućiti njen daljnji razvoj inapredak.

Mlade obitelji u Škabrnji do sada su imale problem sa gradevinskim zemljištem, a sada će imati mogućnost po povoljnim uvjetima otkupiti zemljište za gradnju obiteljskih kuća.

U tijeku je parcelizacija te će uskoro biti raspisan natječaj za kupnju zemljišta, a Općina Škabrnja će osigurati svu potrebnu infrastrukturu, prometnice, struju i vodu do samih parcela.

Želim zahvaliti Vladi Republike Hrvatske i Ministarstvu prostornog uredenja, graditeljstva i državne imovine na donošenju ove odluke, a posebno državnom tajniku Josipu Bilaveru, našem Škabrnjaninu, koji je dao velik obol svemu ovome – izjavio je Ivan Škara, načelnik Općine Škabrnja.

Državni tajnik Josip Bilaver pomogao je Općini Škabrnja oko ovog projekta