Na Cvjetnicu misno slavlje u katedrali Sv. Stošije predvodi nadbiskup Zgrablić

Na Cvjetnicu, Nedjelju Muke Gospodnje, 24. ožujka, misno slavlje u katedrali Sv. Stošije u Zadru predvodi zadarski nadbiskup Milan Zgrablić. Misa počinje okupljanjem puka u 11 sati u crkvi sv. Marije kod zadarskih benediktinki gdje će mons. Zgrablić blagosloviti maslinove grančice, nakon čega puk kreće u procesiji s maslinovim grančicama prema katedrali Sv. Stošije gdje će se navijestiti Muka našeg Gospodina Isusa Krista.

Na Veliki četvrtak, 28. ožujka, misu posvete ulja u 9 sati u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi zadarski nadbiskup Milan Zgrablić.

Nadbiskup će na misi blagosloviti ulje i posvetiti krizmu, a svećenici koji djeluju u Nadbiskupiji obnavljaju svoja svećenička obećanja dana na ređenju. Na to misno slavlje pozvani su osobito ovogodišnji krizmanici i katekumeni, vjeroučitelji, članovi župnih vijeća i suradnici u župi.

Na Veliki četvrtak, 28. ožujka, Misu Večere Gospodnje, u spomen ustanovljenja svete euharistije i svećeništva, s obredom pranja nogu 12 predstavnika župa, u 19 sati u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi zadarski nadbiskup Milan Zgrablić. Nakon mise, Sveto Otajstvo prenosi se u Božji grob u pokrajnjoj lađi katedrale gdje puk ostaje u molitvi i klanjanju, uz pjevanje Gospinog plača.

Na Veliki petak, 29. ožujka, Službu Muke Gospodnje u 19 sati u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi zadarski nadbiskup Milan Zgrablić.

Nakon obreda u katedrali, nadbiskup, svećenici i puk idu u procesiji s Križem središtem Zadra, za vrijeme koje će se pjevati prijekori Puče moj – od katedrale sv. Stošije, Širokom ulicom do crkve sv. Šime, gdje će nadbiskup Zgrablić puku udijeliti blagoslov s Križem.

Na Veliku subotu, 30. ožujka, Uskrsno bdjenje u katedrali sv. Stošije u Zadru koje započinje s blagoslovom novog ognja na Trgu sv. Stošije u 21 sat, predvodi zadarski nadbiskup Milan Zgrablić.

Na svetkovinu Uskrsa, u nedjelju, 31. ožujka, koncelebrirano misno slavlje u 11 sati u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi zadarski nadbiskup Milan Zgrablić.