NA NARODNOM TRGU Održan koncert duhovne glazbe NA NARODNOM TRGU Održan koncert duhovne glazbe
Sinoć je na Narodnom trgu uspješno je održan koncert duhovne pop glazbe “Stihovima i notama slavimo Boga”. Posjetitelji koncerta uživali su u bogatom repertoaru... NA NARODNOM TRGU Održan koncert duhovne glazbe
Sinoć je na Narodnom trgu uspješno je održan koncert duhovne pop glazbe “Stihovima i notama slavimo Boga”.
Posjetitelji koncerta uživali su u bogatom repertoaru autorskih duhovnih pjesama koje su izvodile zadarska kantautorica Tea Vidaić,Vesna Benić i gost večeri koncerta Željka Marinović iz Zagreba.
Tea Vidaić izvodila je svoje autorske skladbe “Čuvaj me ljubavi raspeta”,”Kralj mira”,”Čudesan Bog” i skladbu “Ti si svet”.
IMG_0078-480x721
Uz pratnju gitare odlično je izvela i pjesmu “Christ is enought” poznatog benda Hillsong United koji je diljem svijeta postao gotovo sinonim za moderni kršćanski “worship”.
Vesna Benić idejni pokretač ovog već trećeg po redu tradicionalnog koncerta otpjevala je svoje skladbe sa kantautorskog albuma “Trebam mir”,”Emanuel si”, Trebam mir-I need peace” i skladbu “On ne spava-He never sleeps”.
Gost večeri koncerta bila je Željka Marinović jedna od najistaknutijih izvođača na duhovnoj glazbenoj sceni koja je prisutna na gotovo svim hrvatskim festivalima popularne duhovne glazbe.
IMG_0051-480x721
Glazba koju izvodi različitih je stilova, od duhovne šansone preko soula do popa, ali zajednička im je tema duboka poruka sveobuhvatne Božje ljubavi.
U njezinim su glazbenim izvedbama surađivali najpriznatiji hrvatski glazbenici te mnoga cijenjena imena popularne duhovne glazbe.
Autorski je najviše surađivala s Tonijem Eterovićem i Čedom Antolićem s kojim i danas najčešće nastupa i koji uveliko potpisuje najveći broj Željkinih pjesama.
Željka je do sada izdala četiri nosača zvuka “Ljubav što ne prolazi” (1997), “Hrvatske marijanske pjesme” (1998), “Želim ti dati najbolje (2000) i “Svjetionik” (2008).Za posljednja dva albuma dobila je prestižnu diskografsku nagradu “Porin” u kategoriji najboljeg albuma duhovne glazbe.
Željka Marinović svojom interpretacijom pjesma oduševila je sve posjetitelje koncerta izvodeći skladbe “Želim ti dati najbolje”, “Božja ljubav”, “Neka bude”,”Tebi su moje misli”, “Ti mi daješ snage”, “Svjetionik”, “Pod oblacima”, “U ime ljubavi”.
Turisti iz raznih zemalja a tako i naši sugrađani pokazali su veliki interes svojim posjetom ovom koncertu iskazujući oduševljenje i sve pohvale na organizaciji pa se i ove godine Koncert duhovne pop glazbe “Stihovima i Notama slavimo Boga” pokazao kao pun pogodak da ga se uvrsti u program tijekom turističke sezone.
Pokrovitelj ovog koncerta bila je TZ Zadar, Zadarska županija i Općina Kukljica a organizator udruga “Stihovi i Note”.
IMG_0074-640x426