Na Olibu održana atletska utrka u čast Danijela Telesmanića Dida Na Olibu održana atletska utrka u čast Danijela Telesmanića Dida
Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja na Olibu je održana prva atletska utrka pod nazivom Oluja na Olibu u čast... Na Olibu održana atletska utrka u čast Danijela Telesmanića Dida

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja na Olibu je održana prva atletska utrka pod nazivom Oluja na Olibu u čast legendarnog ratnog zapovjednika pukovnika Hrvatske vojske Danijela Telesmanića Dida.

Pod pokroviteljstvom Zadarske županije, Grada Zadra, Mjesnog odbora Olib i Sportske zajednice grada Zadra utrku je organizirao Atletski klub Alojzije Stepinac Zadar. Na utrci je sudjelovalo 66 sudionika raspoređenih u šest uzrasnih kategorija.

U glavnoj utrci na 1500 m pobijedio je Ivan Vidović iz Nove Gradiške koji je stazu istrčao u vremenu 5:15:14.  Vedran Buždon iz Oliba je osvojio drugo mjesto sa samo 57 stotinki slabijim rezultatom. Treći je bio Mihael Miolović iz AK Alojzije Stepinac Zadar. Najbrža atletičarka bila je Margie Cukar (SAD), drugo mjesto je osvojila Danijela Rogić (Olib), a treće Marijeta Škerjanec (Slovenija).

Start utrke označio je jedan od inicijatora Frane Ivon, atletičar porijeklom s Oliba dok su medalje najboljima podijelili Branko Bondulić i Irena Budeša Gagić iz Mjesnog odbora Olib.

– Jako sam sretan što smo organizirali atletsku utrku u čast Oluje i moga imenjaka Danijela Telesmanića, po kojem sam i dobio ime, jer na ovaj način promičemo vrednote Domovinskog rata i širimo ljubav prema domovini. Hvala svim sudionicima utrke. Nadam da ćemo ovu hvalevrijednu utrku nastaviti i dogodine, poručio je u ime organizatora Danijel Tadić,  trener u atletskom klubu Alojzije Stepinac.