Na području Zadarske županije 20 je novooboljelih od korona virusa

Na području Zadarske županije 20 je novooboljelih osoba od koronavirusa, a dvije su osobe preminule. Novozaraženi izolaciju provode na područjima gradova Zadar(10), Biograd(3) i Obrovac(1) te općina Pašman(1), Poličnik(1), Sali(1) i Škabrnja(3).

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 138 uzoraka,a pod aktivnim nadzorom je 1852 stanovnika.

Od posljedica infekcije koronavirusom  preminuo je 80-godišnji muškarac te 92-godišnja žena.

Na svim COVID odjelima u Općoj bolnici Zadar  hospitalizirana su 64 pacijenta od kojih je 9 na respiratoru, u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru na liječenju su 22 pacijenta, a u Psihijatrijskoj bolnici Ugljan koronavirusom zaraženo je 27 pacijenata.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.

Prve doze cjepiva protiv koronavirusa danas stižu i u Zadarsku županiju kada i započinje cijepljenje najugroženijih skupina stanovnika. Prvih 210 doza bit će raspoređeno  tijekom  dana u naša  4 najveća  doma za stare i nemoćne, a određena količina i za djelatnike hitne medicinske pomoći. Druga doza cjepiva očekuje se iza Nove godine.

Izjave za medije predviđene su danas u 14 sati ispred Doma za starije i nemoćne osobe Zadar, nazočni će biti župan Božidar Longin, voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo dr. Alan Medić i ravnatelj Doma za starije i nemoćne osobe Zadar  Marko Buljat.