Na području Zadarske županije 20 je novooboljelih od korona virusa Na području Zadarske županije 20 je novooboljelih od korona virusa
Na području Zadarske županije 20 je novooboljelih osoba od koronavirusa, a dvije su osobe preminule. Novozaraženi izolaciju provode na područjima gradova Zadar(10), Biograd(3) i... Na području Zadarske županije 20 je novooboljelih od korona virusa

Na području Zadarske županije 20 je novooboljelih osoba od koronavirusa, a dvije su osobe preminule. Novozaraženi izolaciju provode na područjima gradova Zadar(10), Biograd(3) i Obrovac(1) te općina Pašman(1), Poličnik(1), Sali(1) i Škabrnja(3).

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 138 uzoraka,a pod aktivnim nadzorom je 1852 stanovnika.

Od posljedica infekcije koronavirusom  preminuo je 80-godišnji muškarac te 92-godišnja žena.

Na svim COVID odjelima u Općoj bolnici Zadar  hospitalizirana su 64 pacijenta od kojih je 9 na respiratoru, u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru na liječenju su 22 pacijenta, a u Psihijatrijskoj bolnici Ugljan koronavirusom zaraženo je 27 pacijenata.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.

Prve doze cjepiva protiv koronavirusa danas stižu i u Zadarsku županiju kada i započinje cijepljenje najugroženijih skupina stanovnika. Prvih 210 doza bit će raspoređeno  tijekom  dana u naša  4 najveća  doma za stare i nemoćne, a određena količina i za djelatnike hitne medicinske pomoći. Druga doza cjepiva očekuje se iza Nove godine.

Izjave za medije predviđene su danas u 14 sati ispred Doma za starije i nemoćne osobe Zadar, nazočni će biti župan Božidar Longin, voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo dr. Alan Medić i ravnatelj Doma za starije i nemoćne osobe Zadar  Marko Buljat.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.