Na području Zadarske županije 33 novooboljela od korona virusa Na području Zadarske županije 33 novooboljela od korona virusa
Stožer civilne zaštite izvijestio je da su na području Zadarske županije 33 nova slučaja zaraze koronavirusom. Novoboljeli izolaciju provode na području gradova  Zadr(19), Benkovc(1)... Na području Zadarske županije 33 novooboljela od korona virusa

Stožer civilne zaštite izvijestio je da su na području Zadarske županije 33 nova slučaja zaraze koronavirusom. Novoboljeli izolaciju provode na području gradova  Zadr(19), Benkovc(1) i  Biograd(1) te općina Bibinje(5), Galovac(2), Kali(1), Novigrad(1) i Poličnik(3).

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 195 uzorka, pod aktivnim nadzorom je 629 osoba, a od bolesti se oporavilo 29 stanovnika. U ovome trenutku imamo 143 aktivna slučaja koronavirusne bolesti na području Zadarske županije, a zaraženi imaju uglavnom blage simptome jer je riječ o mlađim osobama.

U razdoblju od 6. lipnja do 20. srpnja najviše novooboljelih je u dobi između 11 i 20 godina, prosjek godina  je 32 godine, a najčešća dob oboljelih je 16.

U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirano je 19 bolesnika od kojih je 1 na respiratoru.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.