Na području Zadarske županije 66 novooboljelih od korona virusa Na području Zadarske županije 66 novooboljelih od korona virusa
Na području Zadarske županije 66 je novooboljelih osoba od koronavirusa, priopćio je Stožer civilne zaštite Zadarske županije. Većinom je riječ o kontaktima sa dosad... Na području Zadarske županije 66 novooboljelih od korona virusa

Na području Zadarske županije 66 je novooboljelih osoba od koronavirusa, priopćio je Stožer civilne zaštite Zadarske županije.

Većinom je riječ o kontaktima sa dosad zaraženim osobama. 30 novozaraženih osoba je sa područja Grada Zadra, 11 sa područja Grada Benkovca, 7 sa područja Grada Nina, po dvije osobe su sa područja općina Bibinje i Poličnik ,  po jedna sa područja Grada Obrovca i Grada Biograda te općina Jasenice, Pakoštane, Pašman, Posedarje, Povljana, Privlaka, Ražanac, Sv.Filip i jakov, Škabrnja, Tkon, Vrsi i Zemunik Donji. U ovome trenutku na području naše županije aktivno je 497 slučajeva zaraze od kojih je 229 muških i 268 ženskih osoba.

Testiranje u  Domu za starije i nemoćne osobe  „Ivan Pavao II“ u Biljanima Donjim pokazalo je da su još dva štićenika i 5 djelatnika pozitivni na koronavirus i svi su asimptomatski.

„ Ovo je očekivani rast novooboljelih, no još uvijek je situacija stabilna i zadovoljavajuća s obzirom da su brojke dvoznamenkaste. Služba za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo još uvijek uspje u roku od 24 sata  obraditi sve osobe pozitivne na koronavirus i njihove kontakte, no s obzirom na stalan rast novooboljelih neke ne uspijemo kontaktirati. Stoga molimo sve one koji znaju da su bili u bliskom kontaktu sa zaraženom osobom da se jave svojim liječnicima obiteljske medicine ili se samoizoliraju i distanciraju od ljudi na 10 dana. Sada smo u fazi epidemije kada moramo zajedno raditi na suzbijanju širenja virusa, paziti jedni na druge, posebno stariju i osjetljivu populaciju, ponašati se odgovorno prema sebi i drugima. Na taj način štitimo i zdravstveni sustav, jer ukoliko opteretimo bolnice, bit će onemogućeno ili otežano liječenje teških bolesnika. Iz najnovijih podataka vidljivo je da i mlađe osobe mogu imati teže simptome i kliničku sliku, pa apeliramo na sve naše građane da se ne okupljaju u skupinama preko dozvoljenog broja i da se pridržavaju svih preporuka „- rekao je voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar dr. Alan Medić.

U protekla 24 sata testirano je 317 uzoraka, pod aktivnim nadzorom su 992 osobe, a istekao je za njih 9730.

U Općoj bolnici Zadar  na svim COVID odjelima hospitalizirana su 24 bolesnika od kojih je 5 na respiratoru. U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru hospitalizirano je … bolesnika..

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.