NA SJEDNICI KOLEGIJA ŽUPANA Predstavljen program rada za 2017. godinu NA SJEDNICI KOLEGIJA ŽUPANA Predstavljen program rada za 2017. godinu
Na 50. Sjednici kolegija župana predstavljen je Program rada županijske samouprave za 2017. godinu koji će biti upućen na usvajanje Skupštini Zadarske županije. Tako... NA SJEDNICI KOLEGIJA ŽUPANA Predstavljen program rada za 2017. godinu

Na 50. Sjednici kolegija župana predstavljen je Program rada županijske samouprave za 2017. godinu koji će biti upućen na usvajanje Skupštini Zadarske županije.

Tako je rečeno da bi iduće godine konačno  trebala biti dovršena izgradnja Poliklinike Opće bolnice Zadar, projekt vrijedan 220 milijuna kuna. Stoga će se do godine u novu zgradu preseliti dio zdravstvenih ustanova koje su iskazale potrebu za većim prostorom koji će im omogućiti bolje uvjete rada ,  nastavljaju se radovi i na drugim važnim projektima, od izgradnje Centra za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim do izrade projekta navodnjavanja Vranskoga polja.  U planu je  i Programa kreditiranja označavanje kvalitete obiteljskog smještaja „Welcome“ na području Zadarske županije. Cilj Programa je unapređenje usluge i podizanje kvalitete smještaja u objektima u kojima se pružaju ugostiteljske usluge smještaja u domaćinstvu na području Zadarske županije. Program će se provoditi u partnerstvu Zadarske županije, Turističke zajednice Zadarske županije i poslovnih banaka, dok će sa strane Zadarske županije Program zajednički provoditi UO za more i turizam i UO za gospodarstvo.

Na kolegiju je rečeno kako se u idućoj godini očekuje početak realizacije projekata za jačanje konkurentnosti gospodarstva i to Plavo zelenog centra u Bibinjama, Centra kreativne industrije u Zadri i Centra novih tehnologija u Poličniku.

„Kad sam zbrojio  sve te projekte, i u zdravstvu i u zaštiti okoliša, i u navodnjavanju, i u gospodarstvu, ti  bitni projekti iznose oko 900 milijuna kuna. To nisu beznačajni iznosi. Uz to će naravno biti i puno malih projekata koji su također bitni na segmente na koje se odnose.“, rekao je župan Stipe Zrilić.

Na današnjem kolegiju župana odobreno je potpisivanje ugovora o sufinanciranju elektrifikacije ruralnih krajeva Zadarske županije korištenjem obnovljivih izvora energije. Radi se o nabavi nezavisnih sustava sa solarnim panelima koji će strujom opskrbljivati 9 kućanstava na području općine Gračac, a koji nisu priključeni na elektro mrežu.

„Zadarska županija se još prošle godine uključila u program elektrifikacije ruralnih krajeva Zadarske županije, korištenjem obnovljivih izvora energije. Prošle godine smo riješili 12 sustava, 8 na području Općine Gračac i 4 na području Općine Obrovac. Projekt se pokazao vrlo uspješnim. To je jedini način da takve obiteljske kuće, dobiju električnu energiju, jer ti su objekti u pravilu izvan planova  HEP-a u sljedećih 10-15 godina jer su dosta daleko i HEP-u se takve investicije ne isplate.“, rekao je pročelnik UO za gospodarstvo Ante Vukašina.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.