Na Sportsko-rekreativnim igrama sudjelovalo 20 članova HVIDR-e Zadar

U Poreču su od 27. do 29. listopada, 2017. godine održane Sportsko rekreativne igre državne razine za osobe s invaliditetom i državno natjecanje u šahu za osobe s invaliditetom.
Sveukupno 300-tinjak natjecatelja nastupilo je u šest disciplina: boćanje, boćanje CP – nacionalna kategorija, viseća kuglana, elektronski pikado, kuglanje i šah.
20 članova Udruge HVIDR-a Zadar nastupilo je za Sportski savez osoba s invaliditetom Zadarske  županije u kategorijama: šah, viseća kuglana, boćanje i elektronski pikado.
Naši  boćari, koji su nastupili u parovima ( Ante Šarić, Joso Šimičević )  i u trojkama ( Dušan Gavran, Branko Gospić i Davor Bevanda ),  osvojili su zlatne medalje te 2 pehara za 1. mjesta u ekipnom plasmanu.
Srebrnu medalju u pojedinačnom plasmanu iz elektronskog pikada osvojio je Berislav Maričić.
U vrlo brojnoj i jakoj ovogodišnjoj konkurenciji, naši natjecatelji iz disciplina šah i viseća kuglana vratili su se bez medalja,  ali obogaćeni novim iskustvima i prijateljstvima.
Prilikom uručenja pehara i medalja, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora- Ratko Kovačić je izrazio svoje zadovoljstvo nastupom velikog broja sportaša,  naglasivši da su sportsko rekreativne igre temeljna aktivnost uključivanja osoba s invaliditetom u sportske aktivnosti, iz kojih će jednoga dana neki od njih postati i budući paraolimpijci.