NA SVEUČILIŠTU Otvorena međunarodna ljetna škola kulturnog turizma

Na Sveučilištu u Zadru otvorena je međunarodna ljetna škola kulturnog turizma, koja se po prvi puta provodi u okviru projekta „Obnova i turistička valorizacija kulturno povijesnog kompleksa Kneževe palače“.
Prigodnim riječima povodom otvorenja sudionicima su se obratili prorektorica Sveučilišta u Zadru Dijana Vican, zamjenik gradonačelnika Grada Zadra Ivica Vlakić i pročelnik Upravnog odjela za EU fondove Grada Zadra Šime Erlić.
Iako je škola organizirana kao dio aktivnosti u projektu obnove Kneževe palače, ideja je da se ona nastavi odvijati i idućih godina, nakon isteka samog projekta.

sveuciliste 2

Projekt je odobren za financiranje na natječaju za razvoj poslovne infrastrukture, te se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta iznosi 37.799.651.651,00 kuna, uz 94,39% sufinanciranja, a projekt će se provoditi 24 mjeseca, počevši od 2. listopada 2014. godine.

Koordinator projekta je Grad Zadar, a projektni partneri su Narodni muzej Zadar, Turistička zajednica Grada Zadra, Agencija za razvoj Zadarske županije – ZADRAnova i Sveučilište u Zadru, koje je ujedno i organizator spomenute ljetne škole.

Međunarodna ljetna škola kulturnog turizma održavat će se od 24. kolovoza do 29. kolovoza 2015. na Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru.

Foto: Grad Zadar