Na Sveučilištu u Zadru održan je prvi Otvoreni dan sociologije Na Sveučilištu u Zadru održan je prvi Otvoreni dan sociologije
Na Sveučilištu u Zadru održan je prvi Otvoreni dan sociologije, na kojem su prezentirani studentski završni i diplomski radovi iz prošle akademske godine te... Na Sveučilištu u Zadru održan je prvi Otvoreni dan sociologije

Na Sveučilištu u Zadru održan je prvi Otvoreni dan sociologije, na kojem su prezentirani studentski završni i diplomski radovi iz prošle akademske godine te promovirani prvostupnici ovog odjela.
Na otvaranju manifestacije pročelnica doc. dr. sc. Valerija Barada rekla je kako su i prijašnjih godina održavane promocije i dodjeljivane nagrade, ali već neko vrijeme na Odjelu se razmišlja,lo o potrebi da se prezentira ono čemu studenti posvećuju najviše vremena, a to su istraživački radovi.
– Studenti od uvođenja Bolonjske reforme istražuju i pišu o zanimljivim i presudnim temama za hrvatsko društvo. Podaci, analize, spoznaje do kojih se dođe kroz izradu radova pokazuju se inspirativnima i izazovnima za studente i nastavnike. Izborom tema, istraživačkim i interpretativnim pristupom, ovi radovi zaista daju zanimljiv presjek društvenih fenomena i društvene stvarnosti u Hrvatskoj. Upravo zato želimo dodatno predstaviti radove sociološkoj zajednici i široj javnosti. Naš rad i spoznaje su na dobrobit hrvatskog društva pa ih imamo potrebu dodatno prezentirati, rekla je dr. Barada.
Studenti i studentice sociologije bavili su se različitiim temama – rodnim i ekološkim pitanjima, migracijama i medijskim ponašanjem mladih, pitanjima ovisnosti i socijalne distance prema manjinama u Hrvatskoj. Mladi sociolozi imali su po 15 minuta za prezentaciju tema kao što su “Žensko iskustvo promjene ili zadržavanja prezimena nakon ulaska u brak”, “Iskustva deklariranih pripadnica LGBTQ zajednice u Hrvatskoj”, “Iskustvo outanja gej muškaraca” i dr.
Nakon zaključenja rasprave održana je svečana podjela diploma prvostupnicima te proglašenje najuspješnijih studentica – Monica Melinda Topalović zaslužila je nagrade za izniman studentski rad na studiju sociologije te najbolji prosjek ocjena na diplomskom studiju sociologije, a Adriana Petra Blažević za najbolji prosjek ocjena na preddiplomskom studiju sociologije.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.