Na teniskom turniru na Višnjiku prikupljen novac za školsko igralište u Stankovcima

Na glavnom teniskom igralištu u Športskom centru Višnjik održan je veliki teniski i humanitarni spektakl Gem Set Hrvatska 2023. u organizaciji Zaklade Marina Čilića i suorganizaciji ŠC-a Višnjik.

Spektakl je okupio i tenisače i ne-tenisače, brojne poznate hrvatske sportaše, počevši od začinjavca zaklade i ideje Marina Čilića, preko Luke Modrića, Darija Šarića, Stipe Žunića, Ivana Balića, Manuela Štrleka, Mateje Jelić, Anđela Kvesića, Zrinke Ljutić, Doris Bačić, Luke Stepančića, Tina Srbića, Ivice Zubca, Filipa Zubčića, Zorana Planinića, Dudua, braće Sinković, Ivana Ljubičića, Andrije Stipanovića, Danijela Subašića, Mate Pavića… a sve da bi se ovom zgodom prikupilo što više novca za uređenje višenamjenskoga sportskoga terena za stankovačku OŠ-u Petra Zoranića.

– Zahvalan sam svima, svojim kolegama sportašicama i sportašima koji su se odazvali, sponzorima, ŠC- u Višnjik, gledateljima i drugima koji su na bilo koji način pomogli. Ideja zaklade jest da se na određeni način pomogne i u podizanju i uređenju sportske infrastrukture za djecu i mladež, uz to što se prikuplja novac i za stipendije darovitih i perspektivnih mladih ljudi. Želimo i da sportašice i sportaši svojim primjerom mladima budu poticaj da sve što rade i čime se bave, rade s ljubavlju, predanošću i strašću – kaže Marin Čilić.

Sportski dio, mečevi za treće mjesto i za naslov, prođoše ležerno. Uvjerili su se tako svaka gledateljica i svaki gledatelj da, recimo, rukometaš Manuel Štrlek izvrsno igra i tenis, dobar bijaše i skijaš Filip Zubčić, bivši košarkaš Zoran Planinić također… Uvjeriše se i da Luka Modrić na teniskom terenu ima vrhunski osjećaj prostora, a dobro barataše i reketom, a publika u dvosatnom programu vidješe i druga revijalna čudesa i nekako pregrmješe i žegu i tropsku sparinu.

šc-višnjik-zadar-gem-set-hrvatska-2023-tenis-marin-čilić-fondacija-luka-modić-foto-nenad-opačić

– Hvala svima još jednom! – zaključio je Marin Čilić.

Nema se tu još što reći nego samo da svi jedva čekaju da OŠ-a Petra Zoranića u Stankovcima zahvaljujući ovoj večeri i prihodu od prodanih ulaznica dobije suvremeno višenamjensko igralište. Živi bili pa dočekali!