Na uskršnji ponedjeljak održat će se tradicionalna biciklijada od Zadra do Vira Na uskršnji ponedjeljak održat će se tradicionalna biciklijada od Zadra do Vira
Zbog globalne krize uzrokovane koronavirusom čak 843 dana nije bilo tradicionalne biciklijade od Zadra do Vira, pa će najava 29. Uskršnjeg izdanja jednog od... Na uskršnji ponedjeljak održat će se tradicionalna biciklijada od Zadra do Vira


Zbog globalne krize uzrokovane koronavirusom čak 843 dana nije bilo tradicionalne biciklijade od Zadra do Vira, pa će najava 29. Uskršnjeg izdanja jednog od najomiljenijih okupljanja biciklističkih profesionalaca i rekreativaca u Zadarskoj županiji, sigurno razveseliti brojne ljubitelje biciklizma i popularnog virskog eventa. Biciklijada će startati 18. travnja (ponedjeljak) u 10 sati na Branimirovoj obali u Zadru (iz Vira je polazak u 9 sati), a cilj je kao i uvijek na virskom Trgu svetoga Jure gdje će biti organiziran doček biciklista, marenda te tombola s izvlačenjem sretnih dobitnika paketa biciklističke opreme i lijepog MTB bicikla vrijednog oko 3.500 kuna. 

Organizatori ovog biciklističkog druženja su destinacijska menadžment kompanija Vir turizam u suradnji s Biciklističkim klubom Zadar, virskim općinskim poduzećima Čisti otok, Vir održavanje i Vir zaštita, zadarskom Prometnom policijom i Službom Hitne medicinske pomoći. Glavni sponzor biciklijade je Općina Vir, koja je ujedno utemeljitelj ovog biciklističkog druženja na kojemu je dosad sudjelovalo više od 11 tisuća biciklista iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Mađarske, Njemačke, Nizozemske, Češke, Slovačke i Švedske.    

Sve će sudionike tradicionalne zadarsko-virske biciklijade po dolasku na otok zabavljati vrhunski bend Tempo, a također je nakon događaja oko 14 sati osiguran i povratak s otoka Vira u Zadar. Evo link online prijave za sudjelovanje na biciklijadi: 

https://www.virturizam.hr/hr/ponuda/29-biciklijada-zadar-vir