Na Višnjik dopremljena bazenska školjka s Europskog prvenstva u vaterpolu

U Zadar je u ponedjeljak, 24. srpnja 2023. iz Splita trima tegljačima dopremljena bazenska školjka koja će u predstojećim zahvatima biti dio budućega podkompleksa otvorenoga plivališta u Športskom centru Višnjik.
– Postupak nabavke ove školjke dio je opsežnoga projekta čijim će dovršetkom na Višnjiku zaživjeti podkompleks otvorenih bazena sa skakaonicom i drugim pratećim sadržajima koji su i predviđeni svojedobno donesenim urbanističkim planom uređenja ŠC-a Višnjik – kaže Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

šc-višnjik-bazen-transport-split-zadar

Bazenska školjka o kojoj je riječ bila je postavljena u Splitu, u dvorani Spaladium, za potrebe prošlogodišnjega vaterpolskoga EP-a, a Grad Split nije imao interes tu školjku i zadržati, reagirali su ŠC Višnjik i Grad Zadar.
– Hrvatski vaterpolski savez, s kojim ŠC Višnjik ima nadasve uspješan partnerski odnos već niz godina, učinio je sa svoje strane sve da se nađe najbolje moguće rješenje. Grad Zadar također je u dobroj vjeri sudjelovao u svemu i projekt se počeo ostvarivati – kaže Denis Karlović.

Prema nedavnoj izjavi Branka Dukića, zadarskoga gradonačelnika, do kraja 2023. očekuje se završetak izrade glavnoga projekta za nabavljenu školjku, izvedbenoga projekta budućega otvorenoga olimpijskoga bazena, a u izradi je i projektna dokumentacija za tribine s popratnim sadržajima.
– U bliskoj budućnosti u kompleksu ŠC-a Višnjik znatno će se obogatiti ponuda različitim sadržajima za tzv. vodene sportove čime će svi klubovi i sve udruge iz toga miljea dobiti suvremene uvjete, a Grad Zadar i ŠC Višnjik ujedno i mogućnost za domaćinstvo velikih međunarodnih i domaćih sportskih natjecanja, kampova i slično. Uz to i svi će građani biti na dobitku, posebno one skupine naših sugrađana za čiju je zdravstvenu rehabilitaciju nužna bazenska infrastruktura – zaključuje Denis Karlović.