Načelnica Vrsi Sandra Vukić tjerala zaposlenike da njenom prijatelju beru masline! Načelnica Vrsi Sandra Vukić tjerala zaposlenike da njenom prijatelju beru masline!
Općinska vijećnica u Vrsima, iz redova MODES-a, Marija Berec, poslala nam je priopćenje koje objavljujemo u cijelosti. “Dana 22.10.2016. godine, djelatnici općinske komunalne tvrtke... Načelnica Vrsi Sandra Vukić tjerala zaposlenike da njenom prijatelju beru masline!

Općinska vijećnica u Vrsima, iz redova MODES-a, Marija Berec, poslala nam je priopćenje koje objavljujemo u cijelosti.

“Dana 22.10.2016. godine, djelatnici općinske komunalne tvrtke iz Vrsi, kao i brojni drugi općinski djelatnici (npr. djelatnici iz turističke zajednice u Vrsima), uhvaćeni su na djelu u berbi maslina sa službenim općinskim vozilom u Kruševu, kod gospodina Željka Marića, inače savjetnika Sandre Vukić.

Putem anonimne dojave jednog od dotičnih berača maslina iz Vrsi, djelatnici policijske postaje Obrovac su došli na mjesto događaja, nakon čega je nastala panika i galama, uslijed koje su se dotični općinski djelatnici iz Vrsi razbježali po prostranstvima maslinika. No, djelatnici policije su zaustavili dotične berače i napravili zapisnik sa svim relevantnim činjenicama, koje su zatekli na terenu.14712618_1199391730151686_1053534056510975954_o-800x450

Krunski dokaz zloupotrebe položaja, ljudstva i službenih stvari predstavlja čitav niz fotografija terenskog vozila vrške komunalne tvrtke, koje je zatečeno u dotičnoj berbi maslina u Kruševu. Prema riječima očevidaca, u spomenutoj berbi maslina u Kruševu prilikom dolaska policije zateklo se oko 30 ljudi, većinom iz redova općinskih zaposlenika u Vrsima.

Da se pritom radi o uhodanoj praksi, govori činjenica kako se jedan sličan scenarij zbio već 2008. godine, gdje su također djelatnici iz općinskih tvrtki u Vrsima bili prisiljeni raditi određene poljoprivredne poslove u Kruševu, kod istog gospodina Željka Marića, gdje je jedan djelatnik odbio raditi takve protuzakonite radnje, nakon čega je dobio otkaz. Vrsna poruka i primjer ostalim beračima maslina u Kruševu!

Ne vidimo problem u tome što je nekolicina ljudi brala masline moguće za svog prijatelja, ne vidimo problem što su većina zaposlenici u općini, iako je to u najmanju ruku čudno, ali veliki problem vidimo u tome što se kod dotičnog gospodina našlo vozilo komunalne tvrtke iz Vrsi koje je prevozilo masline, što su radnici iz komunalca, umjesto da budu na radnom mjestu u svojoj općini radili poslove u Kruševu na privatnom imanju savjetnika načelnice, očito po dobro uhodanom scenariju i sa blagoslovom načelnice Sandre Vukić.

Pozivamo nadležne institucije da reagiraju te da zaustave iskorištavanje javnog dobra za privatne interese. Hrvatska mora imati sustav koji će spriječiti da neki budu ravnopravniji od drugih. Nije čudno da nam mladi odlaze kad vide ovakve stvari, a ne vide volju za promjenama istih.”
MODES Vrsi
Marija Berec, vijećnica općine Vrsi

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.