Načelnici općina nisu htjeli donirati ni kunu za HDZ-ovu kampanju!

Nakon što je HDZ-ova Domoljubna koalicija u ponedjeljak objavila izvješća prema kojima su u kampanji do sad prikupili gotovo 2,5 milijuna kuna donacija, vrlo je česta tema tko je sve i koliko donirao.

Sa zadarskog područja HDZ-u je najviše donirala Crvena luka i to 50.000 kuna. Ovo je neobičan podatak budući da je prijašnjih godina bilo puno više donatora sa zadarskog područja, te su donirali značajnije cifre.

Skroman iznos od 6.000 kuna dala je tvrtka Marex elektrostroj, u vlasništvu Danijela Telesmanića Dida. I to je to. Je li u pitanju kriza ili nešto drugo, teško je reći.

Zanimljivo je, međutim, da od 34 grada i općine na području Zadarske županije, jedini se stranci odlučio uplatiti donaciju Krste Ramić, načelnik općine Starigrad, i to 2.000 kuna.

Zašto drugi nisu dali ni lipe, nije nam poznato. Ipak se radi o ljudima koji su na svoje pozicije došli zahvaljujući stranci, koja ih je tamo i postavila.

Imaju lagodan život, te brojne povlastice. Uz iznadprosječnu plaću, uz to imaju službeni automobil na raspolaganju, mobitel, karticu za reprezentaciju, a tu su i putovanja, te naravno dnevnice.

Međutim, sve ovo nije bilo dovoljno da posegnu u džep, te dadu koju kunu, pa makar i skromnih 500 kuna kao što je dao Zadranin Pero Anić.

Vjerojatno smatraju da ih se ovi izbori ne tiču budući da nisu kandidati za Sabor, pa se i ne zamaraju pretjerano s time.